Fenerbahçe’nin gelecek sezonki hocası olması bekleniyor: Antonio Conto kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Fenerbahçe’de önümüzdeki aylarda yapılacak başkanlık seçimlerine aday olduğunu duyuran Sadettin Saran, sarı lacivertli takımın başına Antonio Conte’yi getirmek üzere olduğu iddia edildi. Peki Antonio Conto kimdir, hangi takımları çalıştırdı? İşte detaylar…

23.04.2024-16:32 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-16:35)

Süper Lig’de Sivasspor beraberliği sonrasında şampiyonluk yarışında ağır bir yara alan Fenerbahçe’de gözler yaz aylarında yapılacak olan başkanlık seçimlerine çevrildi. Seçime adaylığını açıklayan tek isim olan Sadettin Saran’ın sarı lacivertli takımın başına gelecek sezon İtalyan teknik adam Antonio Conte’yi getireceği iddia edildi. Peki Antonio Conto kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Antonio Conto kimdir?

Antonio Conte, 31 Temmuz 1969'da doğdu ve futbol kariyerine Lecce'de başladı. Daha sonra Juventus'a transfer olan Conte, uzun yıllar bu dev kulüpte forma giydi ve birçok başarıya imza attı. Juventus'ta 5 Serie A şampiyonluğu, 1 Coppa Italia, 1 UEFA Şampiyonlar Ligi ve 1 UEFA Kupası kazandı. Ayrıca, 1996-2001 yılları arasında Juventus'un kaptanlığını da yaptı ve İtalya Milli Takımı formasını da giydi. Milli takımla 1994 Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Şampiyonası'nda ikincilik yaşadı.

Fenerbahçe’nin gelecek sezonki hocası olması bekleniyor: Antonio Conto kimdir, hangi takımları çalıştırdı?

Teknik direktörlük kariyerine 2006 yılında Arezzo'da başlayan Conte, daha sonra Bari, Atalanta ve Siena gibi takımları çalıştırdı. 2011 yılında eski takımı Juventus'un başına geçti ve burada üst üste 3 Serie A şampiyonluğu kazandı. Ardından İtalya Milli Takımı'nı çalıştıran Conte, 2016 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek finale yükseldi.

Conte'nin bir sonraki durağı İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea oldu. Burada çalıştığı ilk sezonunda Premier Lig şampiyonluğu yaşayan Conte, ikinci sezonunda FA Cup'ı kazandı. Daha sonra Inter Milan'a geçen Conte, burada da Serie A şampiyonluğu elde etti. Son olarak Tottenham Hotspur'u çalıştıran Conte, Mart 2023'te görevinden ayrıldı.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal