İstanbul'da 23 Nisan Coşkusu CRR Konser Salonu'nda yankılandı: Vali Gül’den 1 Mayıs açıklaması geldi!

İstanbul, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı coşkuyla kutladı. Kutlamalar, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda gerçekleştirilen özel bir programla taçlandırıldı. Vali Gül kendisine gelen 1 Mayıs soruları hakkında da açıklamalarda bulundu.

23.04.2024-15:49 - (Son Güncelleme: 23.04.2024-16:56) İstanbul'da 23 Nisan Coşkusu CRR Konser Salonu'nda yankılandı: Vali Gül’den 1 Mayıs açıklaması geldi!

Vali Davut Gül'ün ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk ve İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı. Programın en dikkat çekici bölümlerinden biri, öğretmenlerin oluşturduğu 23 Nisan Yıldız Çocuklar Korosu'nun konseriydi. Öğretmenlerin muhteşem performansıyla salon adeta şenlendi. Koronun seslendirdiği şarkılar, izleyicilere unutulmaz anlar yaşattı. Halk oyunu ekipleri de sahne aldı ve geleneksel Türk halk oyunlarıyla renkli bir dans gösterisi sergiledi. Dansçıların enerjisi ve yetenekleriyle salon adeta coştu.

İstanbul'da 23 Nisan'ın anlam ve önemine yakışır bir şekilde kutlandığı etkinlik, katılımcıların mutlu ve gururlu anlar yaşadığı bir atmosferde geçti. Etkinliğin sonunda davetlilere çeşitli sürprizlerin de yapıldığı belirtildi.

23 Nisan kutlama mesajı

İstanbul'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Cemal Reşit Rey (CRR) Konser Salonu'nda muhteşem bir programla kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan etkinlik, öğretmenlerin oluşturduğu 23 Nisan Yıldız Çocuklar Korosu'nun seslendirdiği birbirinden güzel şarkılarla devam etti.

Öğretmenlerin yetenekleriyle oluşturduğu koronun performansı izleyicileri büyülerken, çeşitli okullardan gelen halk oyunu ekiplerinin dans gösterileri ise salonu coşturdu. Geleneksel Türk halk oyunlarıyla gerçekleştirilen gösteriler, izleyicilerden büyük alkış aldı. Program kapsamında çocuklar için okunan şiirler, duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı da okundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, çocukların bayramını kutlayarak, şu ifadelerde bulundu:

"Ulusal iradenin en güçlü ifadesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin kuruluşunun 104. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dünyadaki tüm çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı hep birlikte coşkuyla kutluyoruz. Ülkemizin yarını olarak gördüğümüz her bir çocuğumuzun sevinci, umudu, gururu bugün 104 yaşında. Bugüne heyecan ve sevgi dolu yüreklerle uyanan çocuklarımız 104 yıllık bir şanlı tarihin parlak sayfalarından birini çevirmektedirler."

Konuşmaların ardından şiir ve resim yarışmasında dereceye giren öğrencilere Vali Gül, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, 3. Kolordu Komutanı Korgeneral Sezai Öztürk, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür tarafından ödülleri verildi.


İstanbul Valisi Davut Gül'den 1 Mayıs açıklaması: "Taksim 1 Mayıs kutlamalarına kapalı"

İstanbul Valisi Davut Gül, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın kutlandığı İstanbul Valiliği'nde basın mensuplarının 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarının Taksim'de yapılıp yapılmayacağıyla ilgili sorularını yanıtladı.

Vali Gül, "1 Mayıs, 2012 yılından itibaren Taksim'de kutlanmıyor. Dolayısıyla da Taksim, sadece 1 Mayıs değil, bu tür etkinliklerin tamamına kapalı." dedi.

Vali Gül, DİSK ve KESK başta olmak üzere Taksim'de kutlama yapılması için talepte bulunan sendika temsilcileriyle görüşmeler yaptıklarını ve bu yıl Taksim'de kutlama yapılmayacağını sendikalara açıkladıklarını belirterek, şunları söyledi:

"İstanbul'un herhangi bir yerinde uygun gördükleri bir yerde karar verirlerse de bunun coşku içinde, günün anlamına uygun, demokrasi şenliği şeklinde kutlanması için üzerimize düşeni yapacağımızı söyledik. Kendi aralarında istişare ediyorlar. İnşallah her sene olduğu gibi bu sene de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü olarak, emekçilerimizin bayramı olarak İstanbul'da İstanbul'umuza yakışır bir şekilde coşku içinde kutlanır."

İstanbul Valisi Davut Gül, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü kutlamalarıyla ilgili açıklamalarını sürdürdü. Gül, 1 Mayıs kutlamaları için Taksim dışında bir alanın belirleneceğini ve bu hafta içerisinde kutlama yerinin kesinleşeceğini belirtti. Gül, sendikalar ve diğer ilgili taraflarla yaptıkları görüşmelere değinerek, "Olayın taraflarıyla iki kez görüştük. Kutlama yerinin bu hafta içinde netleşeceğini umut ediyoruz." dedi.

Vali Gül, kutlamaların Taksim dışında bir alanda yapılacağını tekrar vurgulayarak, "Kutlama alanının neresi olacağına karar verip bize talepte bulunacaklar. Biz de güvenlik tedbirleri başta olmak üzere bütün lojistik desteği sağlayacak ve ne gerekiyorsa üzerimize düşeni yapacağız." şeklinde konuştu.



Ceren Pekşen
cerenpeksen@haber365.com
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal