Fenerbahçe Edin Dzeko İle Anlaşma Sağladı!

Fenerbahçe ezeli rakibi Beşiktaş'ın bir süredir kadrosuna katmak istediği Roma'nın golcüsü Edin Dzeko transferinde görüşmelerin devam ettiği sırada transfere dahil olarak golcü oyuncuyu rakibinin elinden kaptı.

05.07.2021-16:31 - (Son Güncelleme: 05.07.2021-16:31) Fenerbahçe Edin Dzeko İle Anlaşma Sağladı!

Spor Toto Süper Lig'de geçtiğimiz sezon şampiyonluğu son haftada Beşiktaş'a kaptıran Fenerbahçe, bu sezon transfer çalışmalarında hata yapmak istemiyor ve sezon sonunda şampiyonluk kupasının sahili olmak istiyor.

Fenerbahçe'nin geçtiğimiz sezon içerisinde en büyük problem yaşadığı bölge kuşkuzu forvet hattıydı. Mbwane Samatta, Papiss Cisse, Kemal Ademi gibi isimlerden beklediği katkıyı bir türlü alamayan sarı lacivertliler sezo içerisinde çok büyük sıkıntılar yaşamıştı.

Teknik Direktör Vitor Pereira'nın isteği doğrultusunda önümüzdeki sezon özellikle forvet hattında yapılacak olan transferlerde hata yapmak istemeyen Fenerbahçe, forvet hattı için yıldız bir golcü ile anlaşmak istiyor.

Bir süredir Süper Lig ekiplerinden Beşiktaş ile görüşen Bosna Hersekli tecrübeli golcü Edin Dzeko ile ilgili siyah beyazlıların görüşmeleri devam ederken Fenerbahçe transfere dahil olarak Edin Dzeko ile imza aşamasına geldi.

Ezeli rakibi Beşiktaş'ın uzunca bir süredir görüştüğü tecrübeli golcüyü adeta rakibinin elinden çalan Fenerbahçe, son zamanların en büyük transfer çalışmalarından birine imza attı.

35 yaşındaki Bosnalı yıldızın kulübü Roma'ya 4 milyon euroluk bir bonservis ücreti ödeyecek olan sarı lacivertliler Edin Dzeko'ya ise 4 milyon euro garanti ücrete ek olarak başarı bonusları ödeyecek.

Siyah beyazlılar transferde uzunca süredir yürüttüğü görüşmelerde Fenerbahçe'nin tekilf ettiği rakamlara ulaşamazken sarı lacivertli ekip hem Roma'ya hem Edin Dzeko'ya yaptığı teklif ile golcü oyuncuyu rakibinin elinden aldı.

Bosna Hersekli golcü oyuncunun kulübü Roma, Edin Dzeko'nun takımdan ayrılmasına sıcak bakarken bonservis ücreti olarak 3-4 milyon euro arası bir bedel ile Edin Dzeko'nun takımdan ayrılmasına izin verecek.

Golcü oyuncu 2016-2017 sezonunda İngiltere Premier Lig ekibi Manchester City'den Roma'ya 11 milyon euroluk bir bonservis ücreti ile transfer olmuştu.

Roma formasıyla birlikte bu zamana kadar 260 karşılaşmada forma giyen Edin Dzeko, 119 gol, 55 asistlik bir katkı sağlamıştı. 

Ayrıca Bosna Herkes Milli takımında ise kaptan olarak görev yapan golcü oyuncu Milli formayla 114 karşılaşmada 59 gol kaydetmişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal