Fenerbahçe 5. yıldızı taktı mı, alacak mı? Fenerbahçe'nin 5 yıldız başvurusunda son durum ne? FB 28 şampiyonluk başvurusu ne zaman sonuçlanacak?

Fenerbahçe 5. yıldızı taktı mı? Fenerbahçe'nin 5 yıldız başvurusu kabul edilecek mi? FB (Fenerbahçe) 28 şampiyonluk başvurusu sonuçlandı mı? soruları sarı lacivertli taraftaralar tarafından son günlerde sıkça sorulmaya başlandı. Geçtiğimiz sene Türkiye Futbol Federasyonu'na 1959 yılı öncesindeki şampiyonluklarının sayılması için başvuru yapmıştı. Sarı lacivertliler bu konuyla alakalı gelişmelerin yaşanmasını büyük bir heyecanla beklerken yeni hamleler meydana geldi. İşte konuya ilişkin detaylar...

11.05.2022-18:04 - (Son Güncelleme: 11.05.2022-18:04) Fenerbahçe 5. yıldızı taktı mı, alacak mı? Fenerbahçe'nin 5 yıldız başvurusunda son durum ne? FB 28 şampiyonluk başvurusu ne zaman sonuçlanacak?

Fenerbahçe, geçtiğimiz yıl TFF'ye yaptığı bir başvuru ile 1959 yılından önce kazanılan şampiyonlukların sayılmasını talep etmişti. Bu doğrultuda 28. şampiyonluk ve 5. yıldız başvurusu yapılmıştı. Taraftarlar ve Fenerbahçe yönetimi artık konuya ilişkin bir yanıtın gelmesini bekliyor. Peki Fenerbahçe 5. yıldızı taktı mı? Fenerbahçe'nin 5 yıldız başvurusu kabul edilecek mi? İşte detaylar...

2021 yılının Mart ayında Fenerbahçe yönetimi Türkiye Futbol Federasyonu'na 1959 yılından önce aldığı şampiyonlukların şuankilere dahil edilmesi için talepte bulunmuştu. Aynı zamanda bu şampiyonlukların dahil edildikten sonra ülkenin açık ara en fazla şampiyon olan takımı unvanını da istemişlerdi. TFF tarafından ise konuya ilişkin olumlu ya da olumsuz bir yanıt gelmedi. Lakin UEFA'nın yaptığı bir açıklama spor gündemini sarstı. Fenerbahçe'nin eski yöneticisi olan Metin Sipahioğlu konuyla alakalı sosyal medya hesabından bir paylaşım yapınca taraftarın kafası karıştı.

fenerbahçe beşinci yıldız

Fenerbahçe'nin 5 yıldız başvurusu kabul edilecek mi?

Fenerbahçe eski yöneticisi Metin Sipahioğlu, sosyal medya hesabından konuyla alakalı paylaşım yapınca gündem oldu. Paylaşımında UEFA'nın konuyla alakalı yaptığı açıklamalara değinince taraftarın da heyecanı arttı. Lakin UEFA'nın yaptığı açıklamaların herhangi bir bağlayıcılığı olmadığı ve TFF'den resmi bir açıklama yapılmadığı için konu hala netleşmedi.

Fenerbahçe 5. yıldızı taktı mı?

Fenerbahçe yönetiminde ve taraftarda 5. yıldız heyecandı tekrar nüksetti. Sipahioğlu'nun UEFA'nın Türkiye şampiyonluklarının 1924'te başlattığı açıklaması futbol gündemine bomba gibi düştü.

FB (Fenerbahçe) 28 şampiyonluk başvurusu sonuçlandı mı?

Metin Sipahioğlu, konuyla alakalı şu paylaşımı yaptı:

"1) Hatırlanacağı üzere; Fenerbahçe olarak TFF'ye yaptığımız başvuruda, Türkiye'de ULUSAL şampiyonaların TFF tarafından oynatılmaya 1924 yılında başladığını belirtmiş, 59'a kadar ULUSAL şampiyonaların tescilini istemiştik.

Hayır onlar bölgesel diyenler de malumdu !!

2) UEFA ise, bizzat kendi web sitesinde yayınladığı;

Türk Futbol Tarihini anlatan yeni ortaya çıkan belgede;

Türkiye'de, bizzat TFF tarafından oynatılan, ULUSAL TÜRKİYE ŞAMPİYONLUKLARININ BAŞLANGIÇ TARİHİNİ, 1924 yılı olarak belirlediğini resmen açıkladı.

3) Özetle; UEFA da, kendi websitesinde yayınladığı resmi yayın ve belgede;

1923 yılında TFF'nin kurulmasından 1 yıl sonra, aynen bizim iddia ettiğimiz gibi;

1924 YILINDA TÜRKİYE ULUSAL FUTBOL ŞAMPİYONLUKLARININ başladığını resmen açıklamış oldu !!

Şimdi top, TFF'de (!)"

Fenerbahçe 5. yıldızı alacak mı?

Türkiye Futbol Federasyonu, Fenerbahçe'nin bu talebini kabul ederse takımın şampiyonluk sayısı 19'dan 28'e çıkacak ve dolayısıyla 5. yıldıza sahip olacak. Lakin TFF tarafından henüz bir karar verilmedi.

Fenerbahçe'nin 5. yıldız başvurusu kabul edildi mi?

Fenerbahçe, 1959 yılı öncesindeki şampiyonlukların sayılması için TFF'ye yaptığı başvuruda şunlara yer verdi:

“Türkiye Futbol Birinciliği'nde 1932-33, 1934-35 ve 1943-44 sezonlarında kazandığımız 3 şampiyonluk ve Milli Küme organizasyonunda 1936-37, 1939-40, 1942-43, 1944-45, 1945-46 ve 1949-50 sezonlarında kazandığımız 6 şampiyonluk olmak üzere toplam 9 şampiyonluğumuzun, halihazırda 19 olan Süper Lig şampiyonluk sayımıza dahil edilerek, toplam 28 şampiyonluğumuzun kabul edilmesini talep ediyoruz.” Karşı taraftan ise henüz bir yanıt gelmedi.

Fenerbahçe'nin kaç şampiyonluğu var?

Fenerbahçe 1959 yılından önce 9 şampiyonluk elde etti. İşte takımların Türkiye Futbol Federasyonu kurulmadan önce elde ettiği şampiyonluklar:

Fenerbahçe: 9

Galatasaray: 1

Beşiktaş: 7

Ankara Demirspor: 2

Harbokulu: 2

Eskişehir Demirspor: 1

Güneşspor: 1

Göztepe: 1

Gençlerbirliği: 2

İstanbulspor: 1

Ankaragücü: 1

Muhafızgücü: 1

Harbiye: 1 

Zeynep Orhan
zeyneporhan@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal