Fedon kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Şarkıcı Fedon Kalyoncu Türk mü, Yunan mı? Fedon Kalyoncu hayatı ve biyografisi

Türk taverna müziğinin başarılı isimlerinden birisi olan Fedon Kalyoncu’nun hayatı ve kariyeri merak konusu oldu. Fedon’un aslen nereli olduğu başta olmak üzere Türk mü yoksa Yunan mı olduğu, kaç yaşında olduğu gibi sorular internette sorgulanıyor. Peki Fedon kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Şarkıcı Fedon Kalyoncu Türk mü, Yunan mı? İşte Fedon Kalyoncu hayatı ve biyografisi…

08.03.2024-12:50 - (Son Güncelleme: 08.03.2024-12:50)

Renkli kişiliği ve müzik kariyeri ile Türk taverna müziğinin tanınan simalarından birisi olan Fedan Kalyoncu, sadece müzisyenliği ile değil kökeni konusunda yarattığı tartışma ile de gündem olmaya devam ediyor. Fedon’un hayatını ve kariyerini tüm detaylarıyla bilmek isteyenler arama motorlarını yoğun bir şekilde meşgul ediyor. Peki Fedon kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Şarkıcı Fedon Kalyoncu Türk mü, Yunan mı?

Fedon kimdir?

Türk taverna müziğinin sevilen temsilcisi Fedon Kalyoncu, 1946 yılında İstanbul'da dünyaya gözlerini açtı. Babası Rum, annesi ise Ermeni kökenli olan Fedon, eğitim hayatına Zoğrafyon Rum Lisesi'nde başladı ve 1962 yılında okulu bırakarak sinema sektöründe çeşitli görevler üstlendi. Ancak hayatındaki önemli dönemeç, 1987 yılında Zorba Taverna'nın kapılarını açmasıyla gerçekleşti. Bu taverna, onun müzikal serüveninin başlangıcını simgeliyor.

Fedon kimdir, aslen nereli ve kaç yaşında? Şarkıcı Fedon Kalyoncu Türk mü, Yunan mı? Fedon Kalyoncu hayatı ve biyografisi

1991 yılında şarkı söylemeye adım atan Fedon, "Senin İçin" adlı ilk albümüyle Türkiye'de Yunanca şarkı söyleyen ilk sanatçı unvanını kazandı. "Aşığınım" ve "Nerdesin" gibi sevilen şarkılarıyla tanınan Fedon, 1997'de "Bir Kadın Var - Bi Tanem" albümüyle dikkatleri üzerine çekti ve 2000 yılında "Sevdiklerimizle" adlı derleme albümüyle müzikseverlerle buluştu.

Şarkıcı Fedon Kalyoncu Türk mü, Yunan mı?

Türk müzik sahnesinin renkli isimlerinden Fedon Kalyoncu'nun aile geçmişi, ülkemizin zengin etnik ve kültürel yapısını yansıtan önemli bir örnek teşkil ediyor. Babası Rum, annesi ise Ermeni kökenli olan sanatçı, aynı zamanda Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Nubar Terziyan ile de bağlantılıdır. Dedesi Kleanti Kalyoncu'nun Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybetmesi, ailenin tarihinde derin izler bırakmış ve Fedon'un kimliğini şekillendirmiştir.

Özel yaşamında Eda Kalyoncu ile evli olan Fedon'un Natali adında bir kızı ve Theo adında bir oğlu bulunmaktadır. Müzik kariyerindeki başarılarıyla adından sıkça söz ettiren sanatçının aile bağları ve kültürel kökleri de ön plana çıkmaktadır. Ayrıca, Hristiyan inancına mensup olduğu bilinmektedir.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal