Favipiravir Nedir? Coronavirüs İlacı Nedir? Çin'den Coronavirüs İlacı...

Tüm dünyayı etkisi altına alan Coronavirüs her gün yüzlerce kişinin ölümüne neden olmaya devam ederken Çin tarafından yapılan açıklama yüreklere bir nebze su serpti. ‘Favipiravir’ adlı ilacın Coronavirüsün iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiği duyuruldu. Detaylar haberimizde…

18.03.2020-08:57 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-11:21) Favipiravir Nedir? Coronavirüs İlacı Nedir? Çin'den Coronavirüs İlacı...

Çin Ulusal Biyoteknoloji Geliştirme Merkezi başkanı Zhang Xinmin, yaptığı açıklamada Favipiravir adlı ilacın Coronavirüsü üzerinde çok önemli etkileri olduğunu belirtti. ‘Favipiravir’ adlı ilacın hafif ve düzenli vakalar için iyileşme süresini 11 günden 4 güne indirdiğinin açıklanmasıyla birlikte ilaç dünya gündemine oturdu.

FAVİPİRAVİR NEDİR?

Japonların geliştirdiği bir ilaç olan Favipiravir 2014 yılından bu yana Japonya’da ve bazı ülkelerde satışta. Virüslerle mücadele eden Favipiravir’in yapılan denemelerde herhangi bir yan etkisi görülmediğini ve coronavirüsünün tedavisinde yararlı olduğu Çinli yetkililer tarafından iddia edildi.

ÇİN’İN ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ DE PAYLAŞTI

Çin Ankara Büyükelçiliği de Favipiravir hakkında paylaşımda bulundu;

“‘Favipiravir isimli ilacın KOVID-19’un iyileşme sürecini 11 günden 4 güne indirdiği kanıtlandı! 2014’ten beri Japon eczanelerinde bulunan ilacın etkinliğini Çin Ulusal Biyoteknoloji Merkezi başkanı Zhang Xinmin Salı günü yaptığı toplantıda anlattı” ifadelerinin kullanıldığı Tweet büyükelçilik tarafından paylaşıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal