Coronavirüse Yakalanma Riski En Yüksek Olan Kan Grubu Hangisi?

Çinli bilim insanları yeni tip Coronavirüsün hangi kan gruplarını nasıl etkilediğine dair bir araştırma yayımladı. Peki, Coronavirüse yakanlanma riski en yüksek olan kan grubu hangisidir? Detaylar haberimizde…

18.03.2020-08:41 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-10:04) Coronavirüse Yakalanma Riski En Yüksek Olan Kan Grubu Hangisi?

Çinli bilim insanlarının yaptığı söz konusu araştırma dünyayı etkisi altına alan ve binlerce kişinin hayatını kaybetmesine neden olan yeni tip Coronavirüsün (Covid-19) hangi kan gruplarında daha etkili olduğu ile ilgili bilgiler sunuyor.

VİRÜSÜN MERKEZİ İNCELENDİ

Ülkedeki bilim insanları A, B, O kan gruplarına sahip olan 2 bin 713 vaka arasında bir çalışma yaptı. Virüsün merkezi olan Wuhan ve Shenzhen kentindeki üç hastanedeki vakaları inceleyen uzmanlar, bin 775 enfekte olmuş kişi ve virüs nedeniyle hayatını yitiren 206 kişiyi inceledi. Araştırma kapsamına aynı zamanda enfekte olmamış fakat risk altında bulunan 3 bin 964 Wuhan sakini de eklendi. İncelenen kişilerin yaş aralığı 18.6 - 45 olarak belirtildi.

A GRUBU EN RİSKLİ GRUP

Araştırma sonuçlarına göre A grubu bireylerin kan grubu A olmayanlara göre daha yüksek Coronavirüse yakalanma riski taşıdığı, 0 kan grubuna sahip olan bireylerin ise enfekte olma risklerinin daha düşük olduğunu ortaya konulmuştur.

Araştırmacılar kan grupları ve enfekte olma olasılıkları arasındaki ilişkiyi incelerken yaş aralıkları ve cinsiyet ilintisini de ele aldı. Yayımlanan bilimsel makale yaş ve cinsiyetin kan gruplarıyla alakalı çıkan sonuçlara çok önemli bir etkisinin olmadığını ifade ediyor.

Araştırmaya göre Covid-19 ile kan grubu arasındaki enfekte olma riski ilişkisine dair yüzdelik oranlar şu şekildedir:

  • A kan grubu : %37.75
  • 0 kan grubu: %25.80

AB VE B KAN GRUPLARI ARAŞTIRMAYA DAHİL EDİLMEDİ

Araştırmada "AB ve B kan gruplarının enfeksiyona yakalanma riski daha yüksek görünüyordu fakat istatistiksel manada anlamlı bir veri elde edilemediği için araştırmaya dahil edilmedi" denildi.

Bu nedenle AB ve B kan gruplarının virüs ile ilgili istatistiki bir veriye yer verilmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal