İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Coronavirüs Açıklaması

İsrail Başbakanı Netanyahu, "Şüpheli virüs vakaları hiç müsamaha gösterilmeden karantinaya alınacak." diye konuştu.

18.03.2020-07:47 - (Son Güncelleme: 18.03.2020-07:38) İsrail Başbakanı Netanyahu'dan Coronavirüs Açıklaması
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, yeni tip coronavirüs belirtisi görülen herkesin karantinaya alınacağını dile getirdi.
Başbakan Netanyahu, yeni tip coronavirüs (Kovid-19) şüphesi taşıyanların hiç bir ayrım gözetmeksizin karantinaya alınacağını duyurdu.

Netanyahu, İsrail Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Moshe Bar Siman Tov ile coronavirüs konusuna yönelik ortak basın toplantısı gerçekleştirdi.

Teknolojik imkanlardan faydalanarak virüse yakalananlarını belirlendiğini ifade eden Netanyahu, şüpheli vakaların hiç müsamaha gösterilmeden evde karantinaya alınacağını söyledi.

Netanyahu, günlük 3 bin kişiye test uygulanacağını ve hastanelere de artan vaka sayısına karşılık yeni solunum cihazları sevk edileceğini kaydetti.

Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Tov ise "Bugünden başlamak üzere vaka sayısında artış gözleyeceğiz, bu sayı günlük yüzlerce vakaya ulaşacak. Ne yazık ki binlerce İsrailli hastalıktan ölebilir." diye konuştu.

İsrail Sağlık Bakanlığından aktarılan açıklamada, ülkede 13 kişide daha Kovid-19 ortaya çıktığı ve toplam vaka sayısının 337'ye ulaştığı rapor edilmişti.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal