Ibuprofen Nedir, Ne İşe Yarar? Coronavirüs Etkilerini Kötüleştiren İlaç Hangisidir? Ibuprofen İçeren İlaçlar Nelerdir?

Şu ana kadar yedi binin üzerinde kişinin yaşamını yitirmesine neden olan Coronavirüs etkilerini kötüleştiren ilaçlar arasında yer alan Ibuprofen nedir? Ibuprofen ne işe yarar? Coronavirüs etkilerini kötüleştiren ilaçlar hangileridir? Ibuprofen ilaçlar nelerdir? Detaylar haberimizde...

17.03.2020-16:09 - (Son Güncelleme: 17.03.2020-15:43) Ibuprofen Nedir, Ne İşe Yarar? Coronavirüs Etkilerini Kötüleştiren İlaç Hangisidir? Ibuprofen İçeren İlaçlar Nelerdir?

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan ve şu ana kadar 7.477 kişinin ölümüne neden olan Coronavirüsünün tedavisi için çalışmalar yapılmaya devam ediyor. Özellikle Avrupa ülkelerinde büyük kayıplara neden olan coronavirüsünde Ibuprofen içeren ilaçların kullanılmaması gerektiği duyuruldu. Bunun üzerine vatandaşlar ''Ibuprofen içeren ilaçlar nelerdir?'' sorusuna internet üzerinde yanıt aramaya başladı. Peki, Ibuprofen içeren ilaçlar nelerdir? Ibuprofen nedir, ne işe yarar? İşte detaylar…

IBUPROFEN NEDİR?

Steroid olmayan ağrı kesiciler grubunda yer alan İbuprofen, romatoid artrit, osteoartrit gibi hastalıkların tedavisinde ve grip semptomlarının hafifletilmesinde kullanılır.

Ibuprofen’in, ağrı kesici özelliğinin yanı sıra ateş düşürücü ve yüksek dozlarda yangı giderici (anti-enflamatuar) özellikleri bulunur. Vücutta meydana gelen hasar ve yaralanma gibi durumlarda salgılanan moleküller olan prostaglandinler ağrı, ödem, ateş ve yangıya yol açarlar. İbuprofen prostaglandinlerin üretimini engelleyerek vücutta ağrı, yangı ve ateşin oluşmasını engeller.

IBUPROFEN İÇEREN İLAÇLAR NELERDİR?

Çin'de ortaya çıkan ve hızla tüm dünyaya yayılan Coronavirüs etkilerini kötüleştiren ilaçlar arasında Ibuprofen içeren ilaçlarda yer almaktadır. Fransız doktorlar, Coronavirüs tedavisinde NSAID kullanılmasının hastanın durumunu daha da ağırlaştırabileceğini açıkladı.

IBUPROFEN HANGİ HASTALAR İÇİN SAKINCALIDIR?

Karaciğer hastaları: Ibuprofen kullanan bazı kişilerin karaciğer enzimlerinde değişiklik meydana geldiği bildirildiğinden karaciğer hastalarının bu etken maddeyi içeren ilaçları hekim gözetiminde kullanması gerekir.

Böbrek hastaları: Böbrek hastaları için de benzer bir durum geçerlidir. Böbrek hastalarının ibuprofen içeren ilaçları hekime danışmadan kullanmaması gerekir. Aksi takdirde böbrek fonksiyonları daha da kötüleşebilir. Böbrek hastalığının durumuna göre doktor doz ayarlaması veya alternatif bir ağrı kesici reçete edecektir.

Yaşlı bireyler: 60 yaş üstü kişilerde ibuprofenin kullanılması mide kanaması riskinde artışa neden olabilir. Bu kişilerin hekim kontrolünde ilacı kullanması gerekir.

Kalp hastaları: Şiddetli kalp yetmezliği olan hastaların ibuprofen içeren ağrı kesiciler kullanmaması gerekir. Koroner arter bypass operasyonu geçirecek veya geçirmiş bireylerde ağrı tedavisinde kullanımı sakıncalıdır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal