Fatih Terim: 'Biraz Geniş Rotasyon Oldu'

Fatih Terim, UEFA Avrupa Ligi'nde 2-0 galip geldikleri Hajduk Split karşılaşmasının ardından açıklamalar yaptı.

25.09.2020-09:11 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-09:07) Fatih Terim: 'Biraz Geniş Rotasyon Oldu'

UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu’nda Galatasaray evinde kozlarını paylaştığı Hırvat temsilcisi Hajduk Split’i 2-0 geçerek play-off turuna adını yazdırdı.

Karşılaşmanın sonrasında gerçekleşen basın toplantısında değerlendirmelerde bulunan Galatasaray Teknik Patronu Fatih Terim, "Biraz geniş rotasyon oldu. Ama bana çok şey ifade eden rotasyon. Her oyuncum hazır olursa daha rahat götüreceğiz 50-60 maçı.

'BİRAZ RİSKLİYDİ'

Biraz riskliydi. Ama hayat risk. Onları da görmem lazım. Bazı oyuncularımız durmamıştı. Bu oyuncu değişimleri doğru kullanamazsak sakatlıklarda olabilir.

Yükü eşit dağıtabilirsek, kaybetmeksek beni çok sevindirir. İlk yarı sıkıcı futbol ikinci yarı heyecan verici futbola dönünce güzel şeyler oldu. Çok pozisyon oldu.

Sevindirici olan ilk yarı neredeyse hiç pozisyon vermedik. İkinci yarı bir, iki pozisyon verdik. Bunlara devam edeceğiz. Her oyuncumuzun hazır olması açısından çok önemli" ifadelerini kullandı.

'TAYLAN ÜZERİNE KOYARAK GİDECEK İNŞALLAH'

Taylan Antalyalı’nın bu sezonki performansını hakkında konuşan Terim, "Taylan yeni kazancımız. Herkese izin ona yok. Oynamadığı zamanlara saysın. Onun dinlenme gibi bir lüksü olmamalı. Maşallah iyi gidiyor.

Allah nazar vermesin. Daha iyi şeyler yapacak. İnanıyorum. Doğru oynamasını her geçen gün öğrenecek. Maç oynadıkça güveni artacak. Modern futbolda saha içerisi mevki değiştiren oyuncu çok önemli. Taylan öyle bir oyuncu oldu. Bundan sonra üstüne koyarak gidecek inşallah" dedi.

ŞUT ATMAYA İKNA ETTİK

Younes Belhanda gibi yetenekli oyunculardan istenen performans olduğunu dile getiren tecrübeli teknik direktör, "İlk iki şampiyonluklarda da çok iyi şeyler yaptı. Bu yetenekte birinden beklediğimiz bunlar. Onu 18’e girmeye becerdik. Şut atmaya ikna ettik. 18 içine girmeye zorladık.

O işleri yapacak kapasitesi olduğu için oyuna renk katıyor. Hücum repertuarımız geniş olursa, bu goller de, pozisyonlar da geliyor. O oynadığından zevk alıyor. Biz de o oynadığından zevk alıyoruz" değerlendirmesini yaptı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal