Facebook İsim Değişikliğine Gitti!

Facebook 2005'ten beri kullandığı ismini değiştirdi. Peki, Facebook neden isim değiştirdi?

20.10.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 29.10.2021-12:09)

Bu ay oluşan 8 saatlik kesinti sonrası itibarı gittikçe zedelenen ve hisselerinde çok büyük düşüşler yaşayan Facebook, marka değişikliğine gidiyor. Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’ün serveti yaşanan kesintiden sonra erimeye başlamıştı. Dünyanın en zengin 4. İsmiyken şu an 7. sıraya gerilemiş durumda ve bu durumdan Facebook da etkileniyor. Facebook, yaraları sarmak için isim değişikliğine gitti. 

FACEBOOK SANAL EVREN GELİŞTİRİYOR 

Facebook’un kurucusu ve hala CEO’su olan Mark Zuckerberg, sosyal ağın geleceğini komple değiştiriyor. Bilgisayar temelli iletişim yerine Facebook sanal evrene geçiş yapıyor. Uzun süredir bu konu hakkında isteğini dile getiren Zuckerberg, en son sanal gerçekçilik için 10 bin eleman işe almıştı. Facebook altında çalışacak meta verse çalışanları ileriki tarihlerde alınacak. Facebook isim değişikliğine gitti.

Facebook’un CEO’su Mark Zuckerberg’e göre sosyal medyanın geleceği bilgisayar üstü iletişimde değil, sanal evrende. Şirket sanal gerçeklik gözlüğü üreticilerden Oculus’u geçenlerde satın aldı. Facebook’un sanal evrene geçme isteğini şirket altında Horizon Worlds adında bir evren geliştiriliyor. Sanal evren hala geliştiriliyor. Ne zaman piyasaya sürüleceği belli değil.  Önemli nokta, çatı kuruluşun isminin değişeceği. Google da birçok farklı sektörde farklı isimlerle barındığı için ana şirketin ismini Google’dan Alphabet’e çevirmişti.


FACEBOOK İSİM DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİYOR

 Facebook çatısı altındaki Facebook, Whatsapp, Instagram, Messenger ve Oculus VR; Meta markası altında varlıklarını sürdürecek. Meta markası tanıtılmasının yanında sanal evrenlerini de tanıttılar. Mark Zuckerberg katıldığı konferansta Facebook'un artık bir sanal evren şirketi olduğundan bahsetti. İnternetin yeni formu dediği sanal evren teknolojisini de tanıtan Zuckerberg, sanal gerçeklik evreni "Horizon"ı tanıttı. Horizon sanal evreni, Horizon Worlds, Horizon Marketplace ve Horizon Workrooms platformlarından oluşacak. İsim değişikliği sonrası Facebook'un hisseleri ciddi şekilde artmış durumda.


FACEBOOK'UN YENİ İSMİ META NEDİR?

Facebook, bilgisayar üzerinden ilerleyen iletişim teknolojisinden kurtulup sanal evrene yelken açmaya hazırlanıyor. Metaverse teknolojisine giren Facebook, bu sebepten ismini Meta olarak değiştirmeye karar verdi. Universe (evren) kelimesinden gelen verse ile ötesi anlamına gelen Meta'dan oluşan Metaverse, evren ötesi anlamına gelmektedir. Meta, sanal evreni tanımlıyor. 

Yeni isim 28 Ekim’de açıklandı. Facebook CEO’su Mark Zuckerberg, 28 Ekim’de Connect konferansında yeni ismi açıkladı.

Dünyadaki ilk sanal evren deneyimi Facebook’ta değil. Roblox, daha önce kendini sanal evren olarak tanıtmıştı. Çin merkezli Epic Games da Fortnite’ı sanal evren olarak görüyor. Apple, daha önce Fortnite oyunu yüzünden Epic Games’i mahkemelik etmişti. Zuckerberg’e göre sanal evren, internetin geleceği. Facebook’u sanal evrene taşımak isteyen Zuckerberg, Facebook çatısı altında Whatsapp ve Instagram gibi sosyal medya hesaplarını bulunduruyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal