Facebook Kesintisi Sonrası Kullanıcı Bilgileri Çalındı mı?

Dün akşam başlayan Facebook kaynaklı kesinti sonucu insanlar tüm verilerinin çalındığından endişeli. Peki, Facebook kullanıcı verileri çalındı mı? Facebook bu konuda açıklama yaptı mı? Hepsi haberimizde.

05.10.2021-08:54 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-13:32)

Dün akşam Facebook, Whatsapp ve Instagram tam 6 saat boyunca çöktü. Tüm bu çökme sonucu dünya genelinde iletişim kesildi. İki milyar Whatsapp, 3 milyara yakın da Instagram kullanıcı olduğunu düşünürsek Facebook kesintisinin ne kadar etkili olduğunu anlayabiliriz. Peki, Facebook’a ne oldu? Facebook neden çöktü ve Facebook kullanıcı verileri çalındı mı?

FACEBOOK, WHATSAPP VE INSTAGRAM NEDEN ÇÖKTÜ?

Facebook dün tüm dünyada çöktü. Altı saat süren ve milyarlarca kullanıcının hizmetlerden yararlanamaması olay yarattı. Facebook, Whatsapp ve Instagram’ın çökmesi sonucu tüm kullanıcılar neden çöktüğünü sorsalar da cevap geç geldi. Facebook’un yaptığı açıklamaya göre Facebook kesintisinin kaynağının “ayar değişikliği hatasından” kaynaklanmış. Dünyada en çok kullanılan sosyal medya uygulamaları olduğuna bakılırsa kullanıcılar bu açıklamadan mutlu olmadığı anlaşılıyor. Bu ayar değişikliğini kimin ya da neden yaptığını Facebook yöneticileri de bilmiyor. İsmini açıklamayan birkaç Facebook çalışanıysa duruma farklı açıdan bakıyor. Reuters’e verdikleri röportajda kesintinin internet trafiğini sunucularına yönlendiren sistemde yaşanan büyük bir değişiklikten kaynaklandığına inanıyorlar. Bu sözler sonrası “Facebook bilerek mi kapatıldı?” soruları sorulmaya başlandı.

FACEBOOK KULLANICI BİLGİLERİ ÇALINDI MI?

Facebook’un altyapı koordinatörü Santosh Janardhan, yaptığı açıklamada hatalı figürasyondan dolayı Facebook kesintisinin yaşandığını belirtti. Yapılan açıklamada çalıntıya dair bir delil bulunmadı. Yani Facebook kullanıcı bilgileri haberi Facebook yöneticileri tarafından yayınlandı. 4 Ekim 18.40 gibi kesinti Türkiye’de ve dünyada başlamıştı. 7 saate yakın Facebook kesintisinden sonra akıllara 2018 yılında Facebook sahibi Mark Zuckerberg’ün Facebook kullanıcı bilgilerini satması davası geldi. Yıllar boyu Facebook bilgilerinin siyasi kampanyalarda kullanma amacıyla çalındığını itiraf eden Zuckerberg’ün başı yine derde girdi.


FACEBOOK’UN SAHİBİNİN SERVETİ ERİYOR

Dünkü Facebook kesintisinden sonra kullanıcı bilgileri çalındı mı sorusu ayyuka çıkmıştı. Yaşanılan 7 saate yakınlık kesinti ve insanların güvensizliği, Facebook’un sahibi Mark Zuckerberg’e hiç yaramadı. Facebook İletişim Direktörü Andy Stone, yaşanan aksaklıklardan dolayı özür dilese de bu özrün Zuckerberg’ün serveti için bir önemi yok gibi görünüyor. Facebook kesintisi sonrası Mark Zuckerberg’ün serveti 3 saatte 6,7 milyar dolar eridi. Forbes’un haberinde göre Zuckerberg, dünyanın en zenginleri listesinde 6. sıraya düştü. Pandemide dünyanın en zenginleri listesinde yükselip servetini katlayan Zuckerberg’in durum hiç iyi değil. Oracle’ın kurucusu Larry Ellison, 117.8 milyar dolar servetiyle şuan dünyanın en zenginleri listesinde 5. sıraya çıkmış durumda.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal