Facebook Açıkladı: Kesinti Ağ Sorunlarından Kaynaklanıyor!

Facebook’un teknoloji şefi Mike Schroepfer Twitter hesabı üzerinden erişim sorunun nedenine ilişkin bir açıklama yaptı. Mike Schroepfer kesintinin ağ sorunlarından kaynaklandığını ifade etti.

05.10.2021-09:13 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-13:50)

Dünya genelinde yüz milyonlarca kullanıcısı olan sosyal medya platformları Whatsapp, Instagram ve Facebook adlı uygulamalara yaklaşık olarak 7 saat boyunca erişim sağlanamadı. İnternet sitelerindeki çökme sorununu bildiren "Down Detector" isimli internet sitesine göre Türkiye saatiyle 18.40'tan itibaren Facebook, Whatsapp ve Instagram'a dünya genelinde erişim sorunları yaşandı.

TEKNOLOJİ ŞEFİ AÇIKLAMADA BULUNDU

Facebook’un teknoloji şefi Mike Schroepfer Twitter hesabı üzeirnden erişim sorunu ile alakalı bir açıklamada bulundu.

Mike Schroepfer, açıklamasına özür dileyerek başlarken kesintinin ağ sorunlarından kaynaklandığını belirtti. Ekiplerin konuya ilişkin olarak çalışmalarının sürdüğünü ve hata ayıklamak ve geri yükleme yapmak için mümkün olduğunca hızlı çalıştıklarını ifade etti.

SORUNUN NEDENİ FACEBOOK'UN YAPTIĞI DEĞİŞİKLİK

Facebook, Instagram ve Whatsapp'ta yaşanan ağ sıkıntısının şirketin alan adı sunucularını etkileyen bir değişiklik yapmasından kaynaklandığı da iddia edildi.

Wall Street Journal'a (WSJ) konuşan ağ izleme şirketi Kentik'in direktörü Doug Madory, Facebook'un pazartesi sabahı ağ yönlendirme bilgilerinde bir değişiklik yaptığının anlaşıldığını açıkladı.

Kentik, bu değişikliğin alan adı sistemi sunucularını etkileyerek DNS sunucularını kullanılamaz hale getirdiğini ve şirketin hizmetlerine erişimi engellediğini söyledi.

WHATSAPP, INSTAGRAM VE FACEBOOK ÇÖKÜNTÜSÜ TELEGRAMA YARADI

Dünya genelinde yaşanan Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarının çökmesi ile birçok kullanıcı farklı uygulamalara yöneldi. 

50 MİLYON YENİ KULLANICI KATILDI

Uygulamalara erişim sorunu yaşanırken kullanıcılar Telegram adlı mesajlaşma uygulamasına yöneldi. Telegram bu yoğun ilgiyle birlikte 50 milyon yeni kullanıcının katıldığı açıklamasında bulundu. 

FACEBOOK BORSADA DEĞER KAYBETTİ

Sosyal medya devi olan Facebook, eski Ürün Yöneticisi Frances Haugen'ın şirkete yönelik açıklamaları ve dünya genelinde yaşanan erişim sıkıntısı nedeniyle borsada yüzde 5'in üzerinde değer kaybetti.

Haugen, Facebook'un platformunda nefret, şiddet ve yanlış bilgiler paylaşan içeriklerle mücadelede kaydettiği ilerlemeyi abartarak halka ve yatırımcılarına yalan söylediğini iddiasında bulundu. 

NEDEN ÇÖKTÜ?

Facebook'un altyapı direktörü Santosh Janardhan, şirketin sitesi üzerinden yaptığı açıklamada, kesintinin hatalı bir konfigürasyondan kaynaklandığının saptandığını bildirdi.

Janardhan, ortaya çıkan erişim sorununun aynı zamanda şirketin sistemlerini kullanılamaz hale getirmesinin çözümü zorlaştırdığını kaydetti. Janardhan ifadelerini ''Platformlarımızda bugün yaşanan kesintiden dolayı tüm dünyada bize güvenen kişi ve şirketlerden özür dileriz'' şeklinde sürdürdü. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal