CHP'den Haftalık Yalanlar

Hizmet üretmek, üretemese dahi önermek, öneremese dahi yapılan hizmetleri görmek gibi bir derdi olmayan CHP; en iyi olduğu işi, algı yönetimiyle siyaset yapmayı tercih ediyor. İşte haftanın yalanları.

04.10.2021-18:01 - (Son Güncelleme: 05.10.2021-09:18) CHP'den Haftalık Yalanlar

Hizmet üretmek, üretemese dahi önermek, öneremese dahi yapılan hizmetleri görmek gibi bir derdi olmayan CHP; en iyi olduğu işi, algı yönetimiyle siyaset yapmayı tercih ediyor.

 Yıllardır değişmeyen tek meziyeti yalan üretmek olan CHP, bu tek meziyetinde dahi ilerleme kat edememiş görünüyor. CHP’nin haftalık seçmece yalanlarını sizler için derledik.

CHP YALANI

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) tarafından elektrik tarifelerine yüzde 15 zam yaptığı iddiasını gündeme getirmişti. 

GERÇEK:

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu, yaptığı açıklama ile Ahmet Akın'ın iddialarını yalanladı. EPDK tarafından yapılan açıklama; ‘Nihai elektrik satış fiyatlarında herhangi bir değişiklik yapılmamıştır.’ şeklindeydi.

CHP YALANI

Haftanın diğer yalanı ise; ‘Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı’ kitabının cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan tarafından kaleme alındığı gönündeki iddia.

GERÇEK

Kültür ve Turizm Bakanlığı yaptığı açıklama ile Emine Erdoğan'ın "Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı" kitabının sadece önsözünü yazdığını ve tanıtımına destek olduğunu, kitabın ünlü şefler ve akademisyenlerin kaleme alındığını açıkladı.

CHP YALANI

FOX tv Ana haber sunucusu Selçuk Tepeli; ‘TÜİK’in verilerine göre yıllık bazda sanayi üretimi yüzde 11 artmış. Üretim arttıysa sanayi eletrik tüketimi niye düştü?’ diyerek TÜİK verilerinde şaipe olduğunu ima etmişti.

GERÇEK 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Selçuk Tepeli’nin yalanlarını rakamlarla şöyle çürüttü: ‘OSB’lerdeki elektrik tüketimi pandemi öncesinin de üzerinde. Sanayide çalışan sayısı hazirandan itibaren ciddi yükselişte. Sanayideki istihdamda yüksek teknolojinin payı artıyor. Türkiye üreterek devam edecek!’ 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal