F-35'lerde Hayati Hata! Üstü Örtülmeye Çalışılmış

ABD'nin Türkiye'ye vermemek için sorun çıkardığı F-35 savaş uçaklarında hayati riskler barındıran kusurların olduğu ortaya çıktı. ABD'li bir kuruluşun yayınladığı raporda uçakta 111 adet önemli hata olduğu açıklandı.

30.08.2018-11:15 - (Son Güncelleme: 30.08.2018-11:19)

Türkiye'nin ABD'den satın aldığı ve bütün zamanların en masraflı askeri programı olan F-35 savaş uçakları ile alakalı POGO, çarpıcı bir rapor paylaştı. Washington merkezli kar amacı gütmeyen bir sivil toplum kuruluşu olan POGO, 111 tane 1. kategori kusur olduğunu duyurdu.

BAZI KUSURLAR DAHA AZ CİDDİ GÖSTERİLMEYE ÇALIŞILMIŞ

Amerikan Federal Hükümeti'nin faaliyetlerini denetleyen ve hükümetin icraatlerinde meydana gelebilecek israf, yolsuzluk, istismar ve çıkar çatışması gibi halleri inceleyen POGO, F-35 ortak programında görev yapan yetkililerin, bütçe ve takvim sorunu yaşamamak amaçlı uçakta hayati risklere sebep olabilecek bazı kusurları daha az ciddi göstermek için çalıştığı doğrultusunda bir rapor yayınladı.

POGO, F-35 Ortak Programı'ndaki görevlilerin savaş uçağındaki hayati riskleri tekrar sınıflandırarak daha az ciddi hatalar olarak göstermeyi amaçladığı doğrultusunda bir rapor açıkladı. Kuruluşa göre, tekrar sınıflandırmanın sebebi 1.5 trilyon dolarlık projenin yeni bir takvim ve bütçe sorunu olmasını engellemek.

111 ADET KUSUR TESPİT EDİLDİ

POGO'nun raporunda Washington hükümetine bağlı görev yapan bir hükümet organı olan Hükümet Sorumluluk Ofisi'nin mesele ile alakalı bir rapor düzenlediği ve bu raporda F-35 savaş uçaklarında 111 tane 1. kategori kusur olduğu belirlendi.

GELEN PARALAR KESİLMESİN DİYE KUSURLARINI ÖN PLANA ÇIKARMIYORLAR

Kuruluş, F-35'lerdeki önemli kusurların kabul edilebilir gösterilmesi için gerçekleştirilen çalışmaların, siyasi amaçlarla ve F-35 fonlarını korumak için yapıldığına vurgu yaptı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal