EYT son dakika! Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT son durum ve güncel haberler

EYT son durum nedir? EYT son dakika gelişmeleri devam ederken emeklilikte yaşa takılanlar EYT yasasının çıkışını merakla bekliyor. EYT yasası düzenlemesine göre önemli yaşlar, kadınlar için 58'ken erkekler için 60 yaş. EYT son durum ve güncel haberler...

17.03.2022-16:05 - (Son Güncelleme: 17.03.2022-16:06) EYT son dakika! Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT yasası ne zaman çıkacak? EYT son durum ve güncel haberler

Emeklilikte yaşa takılanlar için EYT yasası düzenlemesinde kadınlar için 58, erkekler için 60 yaş büyük öneme sahiptir. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı yeni düzenlemeler üzerinde çalışmalarına devam etmektedir. Bu kapsamda prim gün sayısını doldurmuş olan EYT'li vatandaşlar, yeni gelişmeleri merakla bekliyor. 

EYT

EYT yasası çıkacak mı? 

Gündeme gelen EYT gelişmeleri EYT'li vatandaşlara umut ışığı olmuş durumda. Yıpranma hakkı kapsamında emeklilik yaşlarının aşağıya çekilmesi gündemde yer edindi. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından EYT maliyetini hesaplamaya ve yeni formüller geliştirilmeye devam ediyor. 

EYT ne demek? Kimler bu gruba giriyor?

Emeklilik durumu 3 şarta göre gerçekleşiyor. Bunlar: 

- Prim gün sayısı

- Yıl

- Yaş

Emeklilikte prim gün sayısını doldurmuş fakat yaşından dolayı emekli olamayan, sigorta başlangıcı 1999 öncesi olan vatandaşlar, EYT grubuna girmektedir.

Başka kaynaklarda belirtilen bilgiye göre;

8 Eylül 1999 tarihinden önceki gereklilikleri yerine getirip sigortası başlamış vatandaşlara emekli olma imkanı sağlanırsa, emeklilik koşullarını karşılayan vatandaşlar yaş sınırı olmaksızın emekli olabilmektedir.

8 Eylül 1999 tarihinden önce SSK’lı olan kadınlarda 20; erkeklerde 25 yıl sigortalılık ve 5000 prim günü koşulunu sağlamış veya yaş olarak kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaşı doldurmuş ve en az 5000 prim gününü tamamlamış vatandaşlar emekli olabiliyordu.

BAĞ-KUR'da ise 20 tam yıl kadınlarda, 25 tam yıl erkeklerde prim ödemesi koşullarını sağlamış veya kadınlarda 50, erkeklerde 55 yaşı doldurmuş kişiler 15 tam yıl primini ödeyerek emekli olabiliyordu. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal