EYT çıkacak mı? Yeni çözüm önerileri için Ankara'da çalışmalar başladı! Ankara'da ümitleri yeşerten gelişme! EYT'den güncel son dakika haberleri 14 Mart

3600 Ek gösterge hakkında gelişmeler devam ederken birçok kişinin gözleri EYT çıkacak mı sorusunun cevabına çevrildi. Yıllardır beklenen EYT hakkında son durum nedir, EYT çıkacak mı, EYT ne zaman çıkacak sorularına yanıt arayan vatandaşlar araştırmaya başladı. Emeklilikte Yaşa Takılanlar için yapılacak yeni düzenlemeler hakkında son gelişmeler haberimizde.

14.03.2022-17:31 - (Son Güncelleme: 14.03.2022-17:46) EYT çıkacak mı? Yeni çözüm önerileri için Ankara'da çalışmalar başladı! Ankara'da ümitleri yeşerten gelişme! EYT'den güncel son dakika haberleri 14 Mart

EYT hakkında süreç devam ederken yeni çözüm önerileri için Ankara'da çalışmaların başladığı duyuruldu. Vatandaşa ümit olan bu yenilik üzerine EYT çıkacak mı soruları hız kazandı. Çalışan erkeklerin 55, kadınların ise 50 yaşında emekli olması fikri konular arasında yerini aldı. 3600 Ek gösterge ile beraber EYT için son durum ve alınan kararlar değerli okurlarımız için araştırmalar yaptık. Çalışma Sosyal Politikalar Bakanı Vedat Bilgin'den açıklama geldi. 

EYT çıktı mı?

EYT çıkacak mı? 

Emeklilikte yaşa takılanlar için yeni düzenleme masaya yatırılmasıyla henüz sonuca varılamadı. Milyonların beklediği EYT hakkında yenilikler için son durumun güncellemesi değerli okurlarımız için yapıldı.  

Kısmi emeklilik ile 3600 prim gününü tamamlayan kadınların 50, erkeklerin ise 55 yaşında emekliye ayrılması üzerine konuşmalar devam ediyor.

Süre tamamlaması ise kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde ise 9000 gün sigortalılık gününü tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli edilmesi demek.

Gazeteciler, sağlık çalışanları, polisler ve askerlere tanınan yıpranma hakkının beden işçilerine de getirilmesi gündemde.

Bakan Bilgin'den son dakika açıklaması:

Emeklilik meselesi 3 şarta bağlanmış. 1 prim gün sayısını tamamlama, 2 yıl, 3'cüsü yaş... Üçüncü şık sorun. Yaş şartını yerine getirmemiş olanlarla ilgili sorun. Yaş da bu işin şartlarından biri denilen bir anayasa kararı var. Prim ödeyecek insan sayısı ile emekli olacak insan sayısı arasında bir oran var. Türkiye'de bu rakam 2'nin altına düştü. Düzenlemeler yapılırken bunlar dikkate alınmıştır. Emekliliğimizi planladığımız için bize haksızlık yapıldı diyorlar. Çalışma programı içinde var. Ama aşama aşama çözüyoruz. Öncelikli sorunlarımız emeklilerimizin durumu, 3600 ek gösterge, sözleşmeli personel... Tüm bunları düzenleyecek düzenleme yapmak. İşçi sendikalarımızla yapacağımız sözleşme hakları ve enflasyon farkları çalışmalarımız var. Tüm çalışmaları ele alacağız. Önceliklerimizi sıraladım.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal