EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak, son durum ne? EYT'de son dakika haberleri bugün 2022!

Türkiye'de 5 milyona yakın kişiyi ilgilendiren Emeklilikte Yaşa Takınlar hakkında görüşmeler devam ederken EYT çıkacak mı soruları sorulmaya başladı. EYT'de son durum nedir? Milyonlarca vatandaşın beklediği haber geldi mi? EYT hakkında merak edilenler haberimizde yer almaktadır

08.03.2022-17:26 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:30) EYT çıkacak mı, ne zaman çıkacak, son durum ne? EYT'de son dakika haberleri bugün 2022!

EYT hakkında açıklama bekleyen vatandaş EYT çıkacak mı sorusunu sormaya başladı. Emeklilikte Yaşa Takınlar için yapılan düzenlemeler de son durum nedir, EYT çıkacak mı, EYT kimleri kapsıyor sorularının yanıtı haberimizde

EYT çıkacak mı? 

Uzun aradan sonra EYT hakkında görüşmeler yapılması milyonlarca vatandaşı heveslendirdi. Emeklilik yaşının aşağı çekilmesi için konuşmalar devam ederken gündem de olan konu yıpranma payı oldu. Kısmi emeklilik ile 3600 prim gününü tamamlayan kadınların 50, erkeklerin ise 55 yaşında emekliye ayrılması öngörülüyor.

Süre tamamlaması ise kadınlarda 7 bin 200, erkeklerde ise 9000 gün sigortalılık gününü tamamlayanların yaşa bakılmadan emekli edilmesi demek.

Gazeteciler, sağlık çalışanları, polisler ve askerlere tanınan yıpranma hakkının beden işçilerine de getirilmesi gündemde.

EYT çıktı mı, EYT kimleri kapsıyor?

Emeklilikte yaşa takılanlar ne demek kimleri kapsıyor? 

Sigorta başlangıcı 9 Eylül 1999 tarihinden önce olanlar EYT'li (emeklilikte yaşa takılan) sayılıyor. 9 Eylül 1999 öncesinde yaş şartı aranmaksızın prim günü ve sigortalılık süresi şartları sağlanarak da emekli olunabilirken, 8 Eylül 1999’da yürürlüğe konan 4447 sayılı yasa ile emekli olmak için aranan sigortalılık süresi (erkek için 25, kadın için 20 yıl) ve prim ödeme (5000 gün) şartlarının yanına bir de yaş şartı (kadın için 58, erkek için 60 yaş) getirildi.

8 Eylül 1999’dan önce sigortalı olanların yeni şartlara entegrasyonu da sigortalılık süresine göre kademeli olarak sağlandı. Sonuç olarak, emekli olmak için üç şartın (sigortalılık süresi, prim ödeme ve yaş şartının) birlikte sağlanması aranmaya başladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal