Mahallenin başıboş köpek korkusu! İstanbul'da eski fabrika arazisini onlarca köpek mesken tuttu!

İstanbul Bağcılar’da 8 sene önce faaliyetini durduran eski demir çekil fabrikası, şimdilerde birçok köpeğin kaldığı bir alana dönüştü. Köpeklerin sayısından dolayı tedirgin olduklarını belirten mahalle sakinleri, köpeklerin birbirlerini öldürdüklerini iddia ederek bu soruna bir çözüm bulunmasını istedi.

08.03.2022-17:15 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-17:30)

Bağcılar’daki eski demir çelik fabrikasının 8 sene önce faaliyetini durdurmasının ardından fabrika çevresini çok sayıda köpek mesken tuttu. Her geçen gün sayısı artan köpeklerden tedirgin olduklarını aktaran çevredekiler, çocuklarını alandan uzak tutmaya çalışıyor. 

Mahalle sakinlerinin iddialarına göre, yıkılan fabrika alanında kalan köpekler birbirleri ile dalaşıyor. Fabrika çevresinde ölü köpeklerin olduğunu Bağcılar Belediyesi’ne ihbar eden çevredekiler, ekiplerin özel mülk olduğu için içeri girip müdahale edemediklerini söyledi. Aldıkları her olumsuz cevabın arkasından çabalarını sürdüren hayvanseverler, köpekler için çözüm arayışı içinde olmaya devam ediyor. Köpekleri birbirinden ayırmak isteyen hayvanseverler de eski fabrika arazisinin özel mülk olmasından dolayı içeri giremediklerini kaydetti. 

İstanbul Bağcılar'da sokak köpekleri

Tespit edebildiğimiz 200'ün üzerinde sokak hayvanı var

Söz konusu duruma çözüm arayışı içinde olan hayvansever Burcu Günenç, ‘Burası eski bir fabrika alanı Bağcılar'da. 50 dönümlük alan içerisinde kısırlaştırma çalışması yapılmadığından dolayı bizim tespit edebildiğimiz, 200'ün üzerinde sokak hayvanı var. Sürekli yavrulamaya devam ettikleri için çok sayıda yavru köpek var. Besleyen yok. Kendi çabamızla besleme yapmaya çalıştık. Mama fiyatlarından dolayı kuru mama alamıyoruz. Artık birbirlerini boğmaya başladılar’ ifadelerine yer verdi. 

Köpekler parçalanmış, diğer parçaları yenmiş

Eski demir çekil fabrika arazisinin özel mülk olduğu için içeri giremediklerini kaydeden Burcu Günenç, ‘Bağcılar Belediyesi'ne başvurduk, 'Alan elverişli olmadığı için alamıyoruz' diyorlar. Bu açlıkla hayvanlar sokağa çıkarsa da insanlara zarar verebilirler. Yavrular büyük hayvanlar tarafından öldürülüyor, çünkü açlar. İçeride çok ölü var.  Kimisi hayvanların durumundan şikayetçi, kimisi çok havlıyorlar diye şikayetçi. Parçalanmış köpekler, köpeğin diğer parçaları yenmiş’ dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal