Sokak köpeklerinden kaçmaya çalışan üniversite öğrencisi Rabia'ya otomobil çaptı!

Isparta’da arkadaşıyla birlikte yürüdüğü sırada sokak köpeklerinden kaçmaya çalışan Süleyman Demirel Üniversitesi öğrencisi Rabia Kallı (20), otomobil çarptı. Kazada ağır yaralanan genç kızın, hastanedeki tedavisi devam ediyor.

08.03.2022-10:35 - (Son Güncelleme: 08.03.2022-12:04)

Ülkemizde büyük bir sorun haline gelen sokak köpekleri, her geçen gün dehşet saçmaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Antalya’nın Serik ilçesi Belek Mahallesi’nde yaşayan 9 yaşındaki Malha, sokak köpeklerinden kaçmak isterken kamyon çarpmış ve sağ bacağını kaybetmişti. Buna benzer bir olayda Isparta’da yaşandı.

İstanbul Caddesi üzerinde arkadaşı Hilal Topçu ile birlikte yurda doğru yürüyen Süleyman Demirel Üniversitesi Psikoloji Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Rabia Kallı, sokak köpeklerinin havlayarak üzerine gelmesiyle korkup koşmaya başladı.

Otomobilin altında kaldı

Korkunun etkisiyle yola fırlayan Rabia Kallı’ya o sırada yolda seyreden A.Y.nin kullandığı otomobil çarptı. Ağır yaralanan Kallı’ya sağlık ekipleri ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı. SDÜ Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne kaldırılan genç kız, yoğun bakım tedavisine alındı. 

Ailesi Isparta'ya geldi

Rabia Kallı’nın kaza haberini alan ailesi apar topar Isparta’ya geldi. Hastanede yoğun bakım tedavisi süren kızını bekleyen baba Emin Kallı, ‘Kızım köpekten korkmuş, korktuğu için hemen yola fırlamış. Yola fırlayınca geçen araç çarpmış. Tahmin ediyorum araç da hızlı olmamış olsaydı birkaç sıyrıkla atlatırdı. Şu an kendisi yoğun bakımda, umutla bekliyoruz’ diye konuştu. 


Köpekler üzerime geliyor

Rabia Kallı ile yurda gitmek için beraber yürüyen Hilal Topçu da, arkadaşının sokak köpeklerinin kovalaması yüzünden bu halde olduğunu söyledi. Olay anını anlatan Hilal Topçu şu ifadelere yer verdi: ‘ El ele tutuşuyorduk bir anda Rabia bana Hilal köpekler üzerimize geliyor dedi. 'Ne köpeği ..? dedim' görmemiştim. Hilal köpekler üzerimize doğru geliyor, koş dedi. Can havliyle bir anda kendini yola attı. Ben de elini tutuyordum. Sonra direkt yola baktım, araba geliyordu. Ne kendimi ne onu durduracak vaktim vardı. Hiçbir şey yapamadım o anda oldu.’

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal