Eyeliner Çekmenin Yöntemleri

Makyaj seven kadınların gözdesi tabi ki gözleri kusursuz gösteren eyeliner. Eyeliner çekmenin her ne kadar zor olduğu söylense de bu yöntemle kusursuz eyeliner çekebilirsiniz. İşte eyeliner çekmenin yolları.

17.04.2021-17:59 - (Son Güncelleme: 17.04.2021-17:59) Eyeliner Çekmenin Yöntemleri

Birçok kadının gözdesi olan eyeliner çekmek, makyaj yapmanın ustalık noktası olarak belirtilir. Özellikle göz makyajlarını tamamlayıcılığı ile vaz geçilmezler arasında yer alan eyeliner çekmek, sizi korkutmasın. Bu yöntemle gözünüzde fark yaratmanız mümkün.

EYELİNER ÇEKMENİN YÖNTEMLERİ 

Küçük gözler, büyük gözler, badem biçimli ya da derin bakışlı gözler … her göz farklı bir görünüme sahiptir. Gözlerin bazı kusurlarını gizlerken güzelliğini ön plana çıkartmak isteyenler için ise eyeliner vazgeçilmezdir.

Düzgün eyeliner çekmenin birçok yolu var, ancak en başta el alışkanlığı geliyor. Bu bir kez kazanıldığında artık bu makyaj malzemesi her kadın için vazgeçilmez bir tamamlayıcı haline geliyor. Göz kapağı üzerine, göz içine, kısacası çizgisini çektiği her yere bambaşka bir bakış kazandırıyor. Ancak burada püf noktası, seçeceğiniz eyelinerin kalitesidir. İyi bir marka sizi hiçbir zaman yolda bırakmaz, bulaşmayan eyeliner fiyatları da her bütçeye göre değişiklik gösteriyor Bulaşıp dağılmayan, gün boyu gözünüzde kalıcılığını koruyan bir markayla gözünüz arkada kalmaz. Örneğin jel ürünler akıcı olduğu için kolay sürülür, fırçayla sürmesi daha rahattır. Likit eyelinerların fırçaları çok ince olduğu için düzgün bir hat çekmek için idealdir ama kurumasını beklemeden göze başka işlem uygulamamak gerekir.

Eyeliner çekerken, gözlerinizi elinizle gerdirmeyin. Bu sonrasında sağlıklı bir görüntü oluşturmaz. Hafif aşağı doğru bakın ve başlangıç çizginizi belirleyin. Daha sonra çizginin üzerinden gidin. En sonunda bütünlük kazanmak için tekrar çizginizin üzerinden geçin. 

Bir başka yöntem olarak çağ kaşığından yardım alabilirsiniz. Çağ kaşığının sapını düz çizgi çekmek için göz kapağınıza tutun. Çağ kaşığı sapı sırasınca çizginizi çekin. Bu yöntem eyelinerinizin dağılmasınıda önleyecektir. 

Son olarak ta makyaj bantlarından yardım alabilirisiniz. Çay kaşığı yöntemiyle aynı olan bü uygulamada, makyaj bantlarını eyelinerinizi çekmek istediğiniz eğimde gözünüze yapıştırın ve sonra makyaj bantını takip ederek eyelinerinizi çekin. Bu yöntemde de dağılma sorunun önüne geçmiş olurusunuz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal