Ramazanda En Çok Yapılan Yemekler

Ramazan ayının gelmesiyle akıllara gelen ilk soru ‘iftarda ne yapsam’ oluyor. İftarda ne yapsam diyenlerdenseniz, ramazanda en çok yapılan yemekleri sizlerle paylaşıyoruz. İşte ramazanda en çok yapılan yemekler…

17.04.2021-11:06 - (Son Güncelleme: 17.04.2021-11:12) Ramazanda En Çok Yapılan Yemekler

Ramazan ayının gelmesiyle sofralarımızdaki çeşitler artmaya başladı. Şenlikle yenilen iftar yemeklerinde ne yapsam diye düşünüyorsanız, ramazanda en çok yapılan bu 4 yemek size yardımcı olabilir. 

İŞTE RAMAZANDA EN ÇOK YAPILAN YEMEKLER

1. Beyti Sarma 

Malzemeler: 400 gr. kuzu sırtı madalyonu, 1 tatlı kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber, 4 yemek kaşığı süt, 2 yemek kaşığı ayçiçek yağı, 6 adet ufak domates.

Yapılışı: 

400 gram kuzu kaburgasının etini kemiklerinden ayırın. Eti dış yüzeyindeki yağa saracağınızdan, yağın üzerindeki fazla kısımları keserek temizlemelisiniz. Temizlediğiniz dış yağı döverek iyice  inceltin. Yağ eti sarabilecek büyüklüğe gelene kadar inceldikten sonra, eti yağa sarın ve açılmaması için iki ucundan çöp şiş ile birbirine sabitleyin.

Şişler ortada kalacak biçimde eti eşit parçalara ayırın. Terbiyesini hazırlamak için; oval bir kaba 2 yemek kaşığı ayçiçek yağını, 4 yemek kaşığı sütü, yarım 2 çay kaşığı karabiberi ve 1 tatlı kaşığı tuzu aktarın ve tüm malzemeyi karıştırın. Etleri yukarı bakacak şekilde dizip, üzerlerine hazırladığınız terbiyeyi bir eşit oranda sürün. Aynı işlemi etlerin diğer yüzeyi için tekrarlayıp, terbiyelediğiniz etleri önceden kızdırılmış ızgaraya koyun. Etleri ters yüz ederek pişirin. 6 adet kiraz domatesi de ızgaraya koyarak pişirin. Pişen domatesleri ve etleri ızgaradan alarak servis edin.

2. Sofraların Vazgeçilmezi Hünkar Beğendi

Malzemeler: 700 gr kuşbaşı, yarım çay bardağı sıvı yağı, 1 adet soğan, 1 kg patlıcan, 1 tatlı kaşığı kaşar rendesi, 2 yemek kaşığı tereyağı, 1 su bardağı un, 2 su bardağı süt, limon suyu, tuz ve karabiber.

Yapılışı: 

Soğanları ince ince küp olarak şekilde doğrayın. Tencerede sıvı yağ ile harmanlayın. Daha sonra etleri tencereye alın. Kavurmaya devam edin. Tuz ve karabiberi ilave edin. Etin hizasına gelecek kadar sıcak su ekleyin. Etler yumuşak kıvam alıncaya kadar orta ateşte pişirin.

Daha sonra patlıcanlara birkaç yerinden delik açın. Ocak üzerinde her iki tarafını da közleyin. Sonrasında kabuklarını soyun. Limonlu suda yaklaşık olarak 10 dakika bekletin. Sonra sudan süzün ve incecik doğrayın. Başka bir tencerede tereyağını eritin. Un ile beraber kavurun. Sonra patlıcanları ilave edin. Sütü de azar azar dökün. Sürekli karıştırmaya devam edin. Koyulaşınca kaşar rendesi ilave edin ve iyice karıştırın. Servis tabağına ilk önce eti koyun, kenarlara da hünkar beğendiyi ekleyin. Sıcak olarak servis edin.

3. Sofraların Gözdesi Fırında Köfte Patates

Köftesi için malzemeler: 500 gr kıyma, 2 dilim ekmek kırığı, 2 yemek kaşığı un veya galeta unu, 2 diş sarımsak, 1 adet soğan, 1 adet yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 tatlı kaşığı pulbiber, 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı nane, 1 çay kaşığı kekik vs istenilen baharatlar, doğranmış maydanoz.

Suyu için: 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 5 su bardağı su, 1 fiske kaşığı tuz.

Diğer malzemeler: 6 adet orta boy patates, 3 adet domates 3 adet biber.

Yapılışı: 

Öncelikle kıymayı yoğurma kabının içine alın. Üzerine ufalanmış ekmek, rendelenmiş soğan, sarımsak, yumurta, baharatlar ve kıyılmış maydanozu ekleyip birbirlerine geçene kadar yoğurun. Un veya galeta unu eklenip tekrar yoğurun ve köfteler yapın. Patatesleri soyun ve kurulayıp bir kaba köfte büyüklüğünde dilimleyin. Üzerine biraz sıvı yağ ve tuz gezdirip harmanlayın.

Önce patatesleri tepsiye yan yana dizin ve 200 derece fırına verin. 10-15 dakika pişirin sonra çıkarıp köfteleri dizin. Yeniden 10 dakika kızartın. Kızarırken sıcak su içinde salçayı eritin. Fırından alın, domates ve biber dilimlerini koyup salçalı suyu da dökülüp, önceden ısıtılmış 180 -190 derece fırında suyunu çekip üzeri kızarana kadar pişirin.

4. En İyi Alternatif Sulu Köfte

Malzemeler: 250 - 300 gram kıyma, 1 adet soğan (rendelenmiş ve suyu süzülmüş), 1-2 diş sarımsak (isteğe bağlı), 1 çay bardağı köftelik bulgur (50 ml çay bardağı en küçüklerden), 1 yumurta, tuz, karabiber, kimyon, pul biber, bir tutam maydanoz (isteğe bağlı), 2 adet küp doğranmış patates, 1 kaşık biber salçası, 1 kaşık domates salçası.

Yapılışı:

 Malzemeleri (bulgurun önce yarısını) karıştırıp güzelce yoğurun. Bulguru kıvam ayarlayarak dökmeye dikkat edin. Biz tam bir çay bardağı bulguru kullanmanızı tavsiye ediyoruz. (Köfte harcının içine bir kaşık salça da ilave edebilirsiniz)

Fındık büyüklüğünde yuvarlayıp hafif un serptiğimiz tepsiye koyun. Bir tencerede küçük bir soğanı 2-3 kaşık yağda iyice soteleyin. Bir kaşık biber, bir kaşık domates salçası, tuz ardından iki adet küp doğranmış patates ilave edip sıcak suyu da ekleyin. Yaklaşık 10 dakika civarı pişirin. Unladığınız tepsideki köfteleri tepsiyi hafif sallayarak una bulanmasını sağlayın. Köfteleri patateslerin üzerine dökün ve hafif karıştırıp kapağı kapalı, kısığa yakın orta ateşte 15 dakika kadar pişirin. En son üzerine kekik serpip ocağı kapatın. Sulu köfte yemeğinizin 10 dakika dinlenmesine izin verin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal