Ramazanda Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Vücut sağlığı için bol su tüketmek oldukça önemli hele ki ramazan ayında su içmek daha da önem kazanıyor. Peki iftarla sahur arasında ne kadar su içilmeli? Sizler için araştırdık.

15.04.2021-17:13 - (Son Güncelleme: 15.04.2021-17:13) Ramazanda Su Tüketimi Nasıl Olmalı?

Ramazan ayının gelmesiyle yeme içme alışkanlıklarımızda değişiklik yapıyoruz. Su içmek normal zamanda ne kadar önemliyse ramazan ayında da bir o kadar önem arz ediyor. Dr. Sinan Akkurt, ramazan ayında su tüketiminin nasıl olmasına dair bilgilendirmelerde bulundu.

İFTARLA SAHUR ARASINDA NE KADAR SU İÇİLMELİ?

Bilindiği gibi vücudumuzun yüzde 60’ı sudan meydana geliyor. Ne kadar önemli olduğunu vücudumuzun yarıdan fazlasının su olduğunu düşünerek vurgulayabiliriz.

Su eşittir canlılık diyen Dr. Sinan Akkurt, şöyle devam etti:

‘Günlük olarak yeterli su içmediğimizde yorgunluk, bitkinlik ve baş ağrısı hissetmemiz de vücudun eksikliğini hissettiği gibi alarma geçerek kişiye verdiği doğal bir işaretidir aslında.’

Günlük Su İhtiyacımız Ne Kadar? 

Ramazanda da gün içinde tüketilemeyen su, iftar ve sahur arasında tüketilmeli. Günlük olarak su ihtiyacı kişiye, hava şartlarına, sağlık durumuna, egzersiz yapılıp yapılmamasına göre değişmekle beraber ortalama olarak 8-10 bardaktır.

Kişi sahip olduğu kilo miktarına göre kendisi için ideal su tüketimini hesaplayabilir. Bunun için formül kilogram başına 40 cc günlük su tüketimidir.

İftar ile sahur arasında suyu nasıl tüketmeliyiz? 

İftar ile sahur arasında yaklaşık olarak 7-8 saat var. İftarda orucunuzu 1-2 bardak su açarak başlar ve daha sonra saatte 1 bardak su içerseniz, sahurda da yatmadan 1-2 bardak su içerseniz yeterli miktarı çok kolay tamamlayabilirsiniz.

SU İÇMENİN VÜCUTTAKİ ETKİLERİ

Yeterli su tüketimi sayesinde gün içinde kendinizi halsiz, yorgun hissetmek yerine daha enerjik hissedersiniz.

Vücudunuzda birikmiş toksinleri atmak için de su şarttır. Karaciğerde detoksifikasyona (toksinlerden arınma) uğrayan bu toksik maddeler böbreklerden geçerek idrar olarak atılır ve siz toksinlerden daha iyi arınmış olursunuz.

Su İçme Alışkanlığı Olmayanlar Ne Yapsın? 

Kimilerinin su içme alışkanlığı olmadığı için yeterli miktarı tutturmak zor olabilir. Öncelikle yakınınızda su şişesi bulundurarak veya suya limon, tarçın, salatalık, nane, çilek vb. atıp 3-4 saat dinlendirip suyun tadını güzelleştirerek kendinize su içme alışkanlığı kazandırabilirsiniz.

Bunun dışında beslenmemizde su oranı yüksek besinleri tüketerek günlük su tüketiminize katkıda bulunabilirsiniz

Ancak önceliğimiz suyu saf olarak ihtiyacımız oranında tüketmek olmakla beraber bunu, su oranı yüksek gıdalar, soda ve bitki çaylarıyla destekleyerek kolaylaştırabiliriz.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal