​Evde bakım maaşı yatan iller: 14 nisan 2022 Perşembe Evde bakım maaşı sorgulama

Ekonomik destek sağlama çalışmaları altında verilen evde bakım maaşının yattığı iller 14 Nisan 2022 sorgulaması ile gündemdeki yerini koruyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yürüttüğü ve ihtiyaç sahiplerine ödemesi yapılan evde bakım parasının sorgulamasını yapan vatandaşlar '​Evde bakım maaşı yatan iller' ifadeleriyle ödemelerin hesaplarına yatıp yatmadığını kontrol ediyorlar.

13.04.2022-23:29 - (Son Güncelleme: 13.04.2022-23:29) ​Evde bakım maaşı yatan iller: 14 nisan 2022 Perşembe Evde bakım maaşı sorgulama

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından yürütülen engelli vatandaşlara her ay ödemesi gerçekleştirilen evde bakım maaşının Nisan ayı sorgulamaları bugün gündemin ilk sıralarında yer aldı. Nisan 2022 ede bakım maaşının ne zaman alacaklarını merak eden ihtiyaç sahipleri, hesaplarına gelecek olan 2.354 TL ödemenin sorgulamasını yapmaya başladı.

14 nisan 2022 Perşembe Evde bakım maaşı sorgulama

İhtiyaç sahibi vatandaşlara Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nca verirken evde bakım maaşları daha önceki aylarda daimi olarak her ayın 15’i ila 31’i arasında yatırılıyor. Farklı günlerde ve farklı şehirlerde ödemesi gerçekleştirilen evde bakım maaşının kendi illerine ne zaman yatacağını merak eden ihtiyaç sahipleri her ayın 15'i gelmeden maaşın yatıp yatmadığını veya ne zaman yatacağını sorguluyorlar.

14 nisan 2022 Perşembe Evde bakım maaşı sorgulama

Evde bakım maaşının takibi ile ilgili sorgulamalar genel olarak SMS yolu ile de gerçekleştiriliyor. Ziraat Katılım Bankası'na maşları yatan vatandaşlar cep telefonlarının mesaj bölümünü açtıktan sonra çıkan alan 'BAKIYE' yazdıktan sonra 4747'e mesaj atarak sorgulamalarını yapabilirler. Mesaj gönderme ücreti, her GSM operatöründe 1 SMS ücreti karşılığı olarak alınıyor.

Sisteme daha önceden kayıt yaptıran vatandaşlar tanımlı şifreleri ve T.C kimlik numarasıyla sorgulama işlemleri de yapabiliyorlar.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal