Ev baklavası tarifi : en güzel ve lezzetli ev baklavası nasıl yapılır? Ev baklavası malzemeleri ve tarifi

Çıtır çıtır kıvamı, incecik hamuru ve muhteşem lezzetiyle Türk mutfaklarının en güzel tatlıları listesinin üst sıralarında yer alan baklava, aynı zamanda bayramların da vazgeçilmez bir parçasıdır. Ramazan Bayramı'na az bir süre kala, 'En güzel ve lezzetli ev baklavası nasıl yapılır?' sorusuna yanıt arayanlara evde kolaylıkla yapılabilecek lezzeti baklava tarifi hazırladık. İşte, ev baklavası malzemeleri ve tarifi

25.04.2022-12:50 - (Son Güncelleme: 28.04.2022-12:27)

Dünya mutfaklarında da yer alan Türkiye'nin milli tatlısı baklava, artık evlerde de kolaylıkla yapılabiliyor. Ramazan Bayramı'nda sevdiklerine baklava yapmak isteyenler en güzel ve en lezzetli baklava tarifini araştırıyor. Evde, çıtır çıtır kıvamlı bir baklava yapabilmeniz için en lezzetli tarif, haberimizin devamında..

Ev baklavası malzemeleri ve ev baklavası tarifi:

İlk olarak baklavanın şerbetini hazırlayarak soğumaya bırakın. Bunun için su ve şekeri bir tencereye alın ve şeker tamamen eriyinceye kadar ocakta pişirin. Şerbet kaynadıktan 15 dakika sonra limon suyunu ekleyin ve 5 dakika daha kaynatın, Daha sonra ocağın altını kapatın ve şerbeti soğumaya bırakın.

Ev baklavası tarifi

Ev baklavası malzemeleri

Hamuru için:

-100 gram oda sıcaklığında tereyağı

-1/2 çay bardağı sıvı yağ

-1/2 çay bardağı süt

-1 adet yumurta

-2 yemek kaşığı sirke

-1/4 çay kaşığı tuz

-2 yemek kaşığı yoğurt

-1 çay bardağı su

-4 su bardağı un

Açmak için:

-1 su bardağı nişasta

Şerbeti için:

-2,5 su bardağı toz şeker

-3 su bardağı su

-1/4 adet limonun suyu

İçi için:

-250 gram toz antep fıstığı

-50 gram file antep fıstığı

Üzeri ve katları için:

-250 gram eritilmiş tereyağı

Ev baklavası yapılışı

Ev baklavası tarifi

Baklava hamuru için süt hariç diğer tüm malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. Daha sonra ılık sütü yavaş yavaş ilave edin ve hamuru yoğurmaya başlayın. En az 15 dakika yoğurduğunuz hamur kulak memesi kıvamına gelince 30 eşit bezeye ayırın. Bezelerin üzerinin kurumaması için mutlaka nemli bir bez ile örtün.

Biraz dinlendirdiğiniz hamurları açmak için nişasta ve unu bir kapta karıştırın. Her bezeyi bir miktar nişasta ve unla pasta tabağının büyüklüğüne göre açın. Açtığınız her hamuru tekrar üzerlerine nişasta ve un karışımdan dökerek üst üste koyun. Daha sonra yine oklava veya merdane yardımıyla üst üste koyduğunuz hamurları ince olarak açabildiğiniz kadar açın.

Fırın tepsisini ve kenarlarını erittiğiniz tereyağıyla ile iyice yağlayın. Yağladığınız tepsiye 3 kat yufkadan koyunve üzerine bol ceviz serpin. Daha sonra üzerine 1 kat daha yufka serin. Bu işleme yufkalarınız bitinceye kadar devam edin. En üst kata 2 kat koyduğunuz yufkanın üzerine ceviz serpmeyin.

İşlem bittikten sonra baklavanızı istediğiniz şekilde dilimlere ayırın ve eritilen tereyağını üzerinde ıslanmamış hiç biryer kalmayacak bir şekilde baklavanın üstünde gezdirin.

Önceden ısıttığınız 180 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 25 dakika pişirin. Baklavayı fırından çıkarır çıkarma soğuyan şerbeti baklavanızın üzerine dökün. Baklava şerbeti iyice çekene kadar bekleyin. Şerbetini iyice çeken baklava servise hazırdır.

Afiyet olsun..

Ev baklavası tarifi

Ev baklavası nasıl dilimlenir?

Baklavayı yıldız şekli gibi dilimlemek için öncelikle artı şeklinde bir kesim uygulayın. Bu artı şekil baklava tepsisini 4 büyük dilime ayrılacaktır. Daha sonra yenide çapraz bir artı şeklinde kesin ve toplamda 8 büyük dilim elde edin. Bunun ardından tepsiye paralel bir şekilde dik kesmeye devam edin ve baklavaya yıldız şeklini verin.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal