Bugün iftarda ne pişirsem? Ramazan 24. gün iftar menüsü

Ramazan ayının son haftasına girilirken bugün iftarda ne pişirsem? sorusu milyonlarca insanın gündeminde yer alıyor. Ramazan 24. gün iftar menüsüne haberimizden ulaşabilirsiniz.

25.04.2022-11:04 - (Son Güncelleme: 25.04.2022-15:53) Bugün iftarda ne pişirsem? Ramazan 24. gün iftar menüsü

Ramazan ayında son haftaya girilmesiyle birlikte insanlar on bir ayın sultanına en güzel şekilde veda etmek için zengin iftar sofraları hazırlıkları yapmaya başladı. Akşam için hazırlıklarına başlayan kişilerin aklında ‘’Bugün iftarda ne pişirsem?’’ sorusu yer alıyor. Ramazan ayının 24. gününün iftar menüsünü hazırlamak isteyenler en lezzetli yemek tarifleri için arama motorlarına yöneldi.

Ramazan 24. gün iftar menüsü

Ramazan ayının 24. gününde sevdikleriyle birlikte ziyafet şöleni yaşamak isteyenler için Ramazan 24. gün iftar menüsünde şu yemekler yer alıyor:

Ramazan 24. gün iftar menüsü

Domates çorbası

Fırında köfte patates

Şehriyeli bulgur pilavı

Cacık

Revani

Mevsim salatasıi

Dometes çorbası malzemeler ve yapılışı

Malzemeler

Domates çorbası

Fırında köfte patates

Şehriyeli bulgur pilavı

Cacık

Revani

Mevsim salatası

Üzeri için;

Rendelenmiş kaşar peyniri

Yapılışı

Domatesler robottan geçirilir. Tencereye konulan yağı üzerine domatesler ilave edilir. Domateslerin sote haline gelmesinin ardından üzerine salça eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır. Bir kaç dakika piştikten sonra üzerine un ve sıcak su eklenir ve kaynayana kadar karıştırılır. Çorbanın kaynamasının ardından üzerine karabiber ve kaşar eklenebilir.

Fırında köfte patates yapılışı

Sofraların en sevilen yemeklerinden fırında köfte patates için ilk olarak köfte harcı hazırlanır. Sonrasında köfte ve patatesler hafifçe kızartılır. Kızartılan köfte ve patatesler fırın tepsisibne konularak 25-30 dakika kadar fırında pişirilir.

Revani tatlısı tatlısı malzemeleri ve hazırlanışı

Malzemeler

1 su bardağı şeker

3 yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı irmik

1 su bardağı un

1 paket vanilya

1 paket kabartma tozu

1 çay bardağı sıvı yağ

Revani şerbeti için malzemeler

3 su bardağı su

3 su bardağı seker

Yarım limon suyu

Hazırlanışı

Revaninin şerbeti soğuk bir dökülmelidir. Revani keki için ise ilk olarak yumurta ve şeker bir kaba ilave edilerek çırpılır. Üzerine sıvı yağ, yoğurt ve irmik ilave edilerek çırpılmaya devam edilir. Son olarak ise karışıma un, kabarta tozu ve vanilya ilave edilerek karıştırılır.

Hazırlanan revani keki yağlanan fırın tepsisinin üzerine dökülür ve 170 derecede üzeri kızarıncaya kadar 30 dakika boyunca pişirilir. Fırından çıkarılır çıkarılmaz revani kekinin üzerine soğumuş şerbet ilave edilir. İsteğe göre üzerine krem şanti, Hindistan cevizi, fıstık gibi süslemeler yapabilirsiniz.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal