EuroCup'ta, TOFAŞ'ın Rakipleri Belli Oldu!

7Days EuroCup’ta B Grubu 3.'sü olarak kariyerinde ilk kez TOP16’ya kalma başarısını yakalayan TOFAŞ’ın zorlu rakipleri açıklandı. Mavi Yeşilliler, H Grubu’nda Unicaja Malaga (İspanya), MoraBanc Andorra (Andorra) ve Joventut Badalona (İspanya) ile karşılaşacak.

19.12.2019-11:23 - (Son Güncelleme: 19.12.2019-11:23) EuroCup'ta, TOFAŞ'ın Rakipleri Belli Oldu!

7Days Eurocup’ta 2019-2020 sezonu gruplarda bugün gerçekleşen karşılaşmalarla tamamlanırken, TOP16’ya kalan ekiplerde netleşti. Art arda 3. kez kendini gösterdiği kupada tarihinde ilk turu geçme başarısını yakalayan TOFAŞ Basketbol ekibi, Rytas Vilnius’un Reyer Venezia evinde aldığı mağlubiyet sonrası B Grubu 3.'sü olarak ismini son 16 takım arasına yazdırdı. Bu sonuçla format gereği H Grubu’nda yer alan Bursa temsilcisi, D Grubu 1.'si Unicaja Malaga (İspanya); A Grubu ikincisi MoraBanc Andorra (Andorra) ve C Grubu 3.'sü Joventut Badalona (İspanya) ile karşı karşıya gelecek.

TOP16 turunda karşılaşmalar 8 Ocak-4 Mart 2020 tarihleri arasında gerçekleşecek. Gruplarda 4’er ekip bulunurken, gerçekleşecek 6 karşılaşma sonunda ilk iki sırada yer alan takımlar tur biletini kazanacak. Çeyrek finalden itibaren finale kadar olan esnada ise 2 galibiyeti olan ekipler turu geçecek.

H Grubu;
Unicaja Malaga (İspanya)
Morabanc Andorra (Andorra)
TOFAŞ Bursa (Türkiye)
Joventut Badalona (İspanya)

TOLGA ÖNGÖREN: ÇOK MUTLUYUZ
7Days Eurocup’ta takım tarihinde ilk kez son 16 turuna kalma başarısı yakalayan TOFAŞ’ta Genel Menajer Tolga Öngören de yorumlarda bulundu. Takımı için Avrupa’nın en iyi ikinci kupası olan Eurocup’ta mücadele vermenin önemini ve ciddiyetini belirten Öngören, “Bu kupada üst üste katıldığımız üçüncü sezonumuzda TOP16 hedefimizi gerçekleştirdiğimiz için çok mutluyuz. Zor bir grupta, kaliteli rakiplere karşı hem tecrübeli oyuncularımızla, hem genç oyuncularımızla; hem de seyircimizle birlikte iyi bir mücadele verdik" dedi.

1999-2000 senesinden beri takımın bu seviyedeki bir kupada ilk defa üst tura çıkma başarısı yakaladığına işaret eden Öngören, "Salonumuzu dolduran ve takımımızı coşkuyla destekleyen taraftarlarımıza, Bursalı basketbol severlere, TOFAŞ fabrika çalışanlarımıza ve bize bu yolda desteklerini ileten tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyoruz. TOP16’da 3 tanesi Bursa’da olmak üzere 6 tane daha maçımız olacak. Bu maçlarda da şehrimizi en iyi şekilde temsil etmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle şehrimizde giderek ivmelenen basketbol heyecanının da artarak devam etmesini diliyoruz" dedi.

Son Dakika Spor Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal