Etiyopya ve Fas da Türkiye'den İHA Satın Almak İçin Kuyrukta!

Türk SİHA'ları dünyada konuşulmaya devam ediyor. Etiyopya ve Fas da Türkiye'den SİHA almak için kuyruğa girdi.

14.10.2021-16:03 - (Son Güncelleme: 14.10.2021-16:03) Etiyopya ve Fas da Türkiye'den İHA Satın Almak İçin Kuyrukta!

Dört farklı kaynaktan aktarılan bilgilere göre Etiyopya ve Fas, Baykar Savunma tarafından üretilen silahlı insansız hava araçlarından (İHA) yüklü miktarda bir alım gerçekleştirmek için başvuruda bulundu. Reuters tarafından paylaşılan habere göre Türkiye’nin Etiyopya ve Fas’la silahlı insansız hava aracı satışı konusunda yapılacak anlaşmaya dair henüz resmi bir bilgi yok.

MISIR TÜRK İHALARININ SATIŞINA MANİ OLMAYA ÇALIŞIYOR

İki Mısırlı güvenlik kaynağından edinilen bilgiye göre, Kahire'nin ABD ve bazı Avrupa ülkelerinden Türk SİHA satışlarını durdurmaları için talepte bulunduğu ifade edilirken, Yine Mısırlı olan üçüncü bir kaynak ise konunun Türkiye ile Mısır arasında yürütülmekte olan siyasi istişarelerde muhakkak ele alınması gerektiğine dikkat çekti. 

4 FARKLI KAYNAK DA BENZER ŞEYLER SÖYLÜYOR

Bir Türk yetkili ise Etiyopya ve Fas'ın, Bayraktar TB2 İHA'larından satın almak için Türkiye'den talepte bulunduğu ve anlaşmaların yedek parça ve eğitim konularını da içermekte olduğu bilgisi verildi. Adının açıklanmasını istemeyen diplomat, Fas'ın ilk parti silahlı İHA siparişini Mayıs ayında teslim zaten teslim aldığını, Etiyopya'nın yaptığı talebinin nasıl sonuçlanacağına dair henüz net bir bilgi olmadığını söyledi.

SİHA SATIŞLARI HAKKINDA HİÇ BİR TARAFTAN HENÜZ RESMİ BİR AÇIKLMA YAPILMADI

Dört haber kaynağı da, Türkiye’den kaç adet İHA talep edildiği ve satış bedelleri hakkında bir bilgi paylaşmadı. Etiyopya silahlı kuvvetleri ve başbakanlık makamı ise konuya dair yöneltilen sorulara henüz bir yanıt vermedi.  Askeri ekipman alımları konusunda basına açıklama yapmayan Fas'ta ise hükümet yetkililerine hiç ulaşılamadığı öğrenildi.

Türkiye tarafında ise Savunma Sanayi Başkanlığı (SSB) ve İHA'ların üreticisi olan Baykar Savunma da konuya dair yöneltilen sorulara henüz bir cevap vermiş değil. Gelişmeler takip ediliyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal