Türk SİHA’ları Göz Kamaştırıyor: Tüm Dünya Onu Konuşuyor!

Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı, tüm dünyada dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Bütün dünyanın gündeminde Türk SİHA’larınında olduğu bu fuar tüm ülkelerin ilgisini çekiyor.

26.08.2021-10:03 - (Son Güncelleme: 26.08.2021-10:25) Türk SİHA’ları Göz Kamaştırıyor: Tüm Dünya Onu Konuşuyor!

Bir hafta önce İstanbul’da gerçekleşen IDEF fuarında, uluslararası savunma sitelerinin gündeminde yer almaya devam ediyor. Afrika'nın Türk SİHA'larına olan ilginin dikkat çekildiği görüldü. Daha önceki zamanlarda 12 adet İHA ve SİHA’ları Türkiye’den aldığı bilinen Fas’ın bir sonraki hamlesi ‘Atak’ olduğu planlaması yaptığı bilgisine ulaşıldı. 


GERÇEKLEŞEN FUAR BÜYÜK İLGİ ÇEKTİ

İstanbul’da gerçekleşen fuarda, savunma bakanları, genelkurmay başkanları ve üst düzey yetkililerin yer aldığı görüldü. Gerçekleşen bu fuar, tüm dünya basınının büyük ilgisini çekti. Önemli dergilerden biri olan İngiltere kökenli olarak bilinen Jane's ve Afrika kıtası genelindeki gelişmelere yer verdiği bilinen istihbarat ve savunma haber sitesi Africa Intelligence sitesi fuara önem gösterdiği görüldü. 


TÜM DÜNYA SİHA’LARI KONUŞUYOR 

23 Ağustos tarihinde yayınlandığı bilinen bir habere göre, , fuardaki Afrikalı heyetlerin özellikle İHA/SİHA'ları görmek için İstanbul'a geldikleri bilgisine yer verdiği gözlemlendi. 'Ankara, savunma sanayiine yeni müşterileri çekmeye çalışıyor' adlı yazmış olduğu haberde "IDEF uçak modellerinden, zırhlı araçlara ve hepsinden de öte İHA/SİHA'ları inceleyen çok sayıda Afrikalı delegasyona ev sahipliği yaptı" sözlerine yer verildiği görüldü. 

Türkiye’den 12 Bayraktar SİHA’sı satın aldığı bilinen Fas’ın haberini yayınlayan Defense News’e göre, Fas ‘Atak’ helikopterini almayı planladığını ifade etti. Yayınlanan haberde, Fas Kraliyet Hava Kuvvetleri'nin hava kuvvetlerini güçlendirmek ve hava kuvvetlerinin gizlilik potansiyelini yükseltmek için başvurduğu ülkelerin başında Türkiye'nin geldiğini ifadelerinde yer verdi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal