Tüm Dünyanın Gözü Kulağı SİHA'larda! O Ülkenin Savunma Bakanı Hayranlıkla İnceledi: ''Dünya Standartlarında''

Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri'ne giden Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks​​​​​​​, Türk sanayi sektörünün Ar-Ge'si en yüksek dünya standartlarda olduğunu dile getirdi.

07.06.2021-15:34 - (Son Güncelleme: 07.06.2021-15:59) Tüm Dünyanın Gözü Kulağı SİHA'larda! O Ülkenin Savunma Bakanı Hayranlıkla İnceledi: ''Dünya Standartlarında''

Letonya Başbakan Yardımcısı ve Savunma Bakanı Artis Pabriks​​​​​​​, "Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri"ni ziyaret etti.

Baykar'ın sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yapılan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Letonya Savunma Bakanı Sayın Artis Pabriks ve beraberindeki heyet, Baykar Milli S/İHA Ar-Ge ve Üretim Tesisleri'ni ziyaret etti. Kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk." 

SİHA'LARI YERİNDE İNCELENDİ

Ziyaret esnasında Bakan Pabriks'e, Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar eşlik etti. Bayraktar, Bakan ile yanındaki kurula Baykar aracılığıyla milli ve özgün olarak üretilen S/İHA sistemleriyle alakalı bilgi aktardı.

Tüm Dünyanın Gözü Kulağı Onlarda! Letonya Savunma Bakanı İnceledi56454

Letonyalı Bakan, ziyareti esnasında Türkiye'nin ilk uçan arabası olan Cezeri'yi de etraflıca inceledi. Bakan Pabriks, ziyaret ile ilgili sosyal medya (twitter) hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Harika karşılama için teşekkür ederiz. Türk sanayisi, Ar-Ge'si en yüksek dünya standartlarına sahip. NATO müttefiki olarak buna çok değer veriyoruz. Hepinize başarılar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Ziyaretin ardından da bir sosyal medya (twitter) kullanıcısı da Bakan Pabriks'e, "Bayraktar TB2'nin 'Ben Letonya'dayım' demesini ne zaman bekleyebiliriz?" sorusunu sordu.

Artis Pabriks, "Umarım çok geçmeden" cevabı ile, Türkiye'den SİHA alacak bir sonraki ülke olabileceklerini düşündürdü.

Tüm Dünyanın Gözü Kulağı Onlarda! Letonya Savunma Bakanı İnceledi324514

POLONYA İLE '24 SİHA' İÇİN ANLAŞMA İMZALANDI

Diğer taraftan, geçen ay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Polonya Cumhurbaşkanı Andrzej Sebastian Duda'nın huzurunda Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak aracılığıyla İHA Bayraktar TB2'nin Polonya'ya satılmasına ilişkin anlaşmaya imza atmıştı.

Bu anlaşma ile beraber Türkiye, ilk kez NATO ile Avrupa Birliği (AB) mensubu bir ülkeye yüksek teknoloji barındıran SİHA satmış olacak. Polonya ile imza atılan anlaşma çerçevesinde Türkiye'den satın alınacak dört sistemin içinde 24 tane Bayraktar TB2 SİHA ile yer denetim istasyonları ve yer veri istasyonları olacak.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal