Eşini 3. Kattan Attı, Bu Sırada Evde Olan Kızının Söyledikleri İse Yürekleri Dağladı

Eşini 3. Kattan Attı, Bu Sırada Evde Olan Kızının Söyledikleri İse Yürekleri DağladıVan’da eşini 3. kattan attığı iddia edilen sanık 20 yıl hapis istemi ile yargılanıyor. Olaylar sırasında evde bulunan 5 yaşındaki kızın sözleri ise yürekleri dağladı.

27.08.2021-16:03 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-16:23)

Van Cumhuriyet Başsavcılığı eşini 3. Kattan attığı iddiasıyla S.E isimli şahıs hakkında soruşturma başlattı. Savcılığın hazırladığı iddianamer 6. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi ve adli kontrol şartı ile serbest bırakılan sanığın ‘eşi kasten öldürmeye teşebbüs’ suçundan 20 yıl hapis istemi ile yargılanması yönünde karar verildi.

İddianamede, S.E’nin eşinin boğazın sıkarak bayılmasına sebep olduğu ve daha sonra da eşini camdan attığı iddialarına yer verildi ve ilgili sevk maddelerince cezalandırılması istendi.

İNTİHAR SÜSÜ VERMEYE ÇALIŞTI

S.E’nin eşi ise yaşanan bu olaylar sebebi ile ağır yaralandı ve Nisan ayından beri hastanede tedavi görüyor. Çocukları olan anne yaşadıklarını kameralara anlattı. Hala kötü durumda olan acılı kadın, olayların yaşandığı gün bir yaşına girecek olan çocuğu için pasta almaya çıktığını belirtti. Devamında ise Ç.E; ‘Ramazan günü pasta almaya çıktığım sırada S.E.'yi başka bir kadınla oturmuştu. Bende Ramazan günü ayıptır insanların gözü önünde oruçlarınızı yiyorsunuz dedim. O da benim kadınlık gururumu incitecek şeyler söyledi. Ben de o sırada çocuklarımı alıp eve geri döndüm. Daha sonra evde iftar sofrasını hazırlarken S.E. kapıyı çaldı. Kapıyı açtığımda çok asabiydi ve neyi olduğunu sordum. O da yine aynı hakaretleri defalarca tekrarladı.’ sözleri ile yaşananları aktardı.

Hem fiziksel hem de psikolojik şiddete uğrayan kadın, eşi tarafından darp edildikten sonra hemen babasını aradığını söyledi. Devamında ise 155 polisi arayarak yardım istedi. Poliste bu konuşmanın kayıtlarının da bulunduğunu belirten Ç.E; ‘S.E., polisle konuştuğumu görünce boynumu çevirdi. Daha sonra intihar süsü vermek için 3'üncü kattan aşağı attı.’ İfadelerini kullandı. Ç.E yaşananlar sebebiyle hem eşinden hem de eşinin ailesinden şikâyetçi oldu.

‘BABA YAPMA…'

Olay sırasında evde bulunan 5 yaşındaki kızları ise uzmanlar eşliğinde ifade verdi. Küçük kız olay sırasında yaşananları aktardı, kızın yaşadıkları ise dinleyenleri yasa boğdu.

Küçük kız, annesinin kurtarılmak için bağırdığı ve babasının annesini aşağıya attığı anlara şahit olduğunu anlattı. Bu sıralarda ise kendisinin babasına ‘baba yapma ben annemi çok seviyorum’ dediğini söyledi.

BAKANLIK DAHİL OLDU

24 Nisan’da yaşanan olay ile ilgili Ç.E’nin avukatı da açıklamalarda bulundu. Avukat, 5 yaşındaki kızlarının olayı daha da aydınlattığını belirtti. Avukat; ‘Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da davaya müdahil oldu. Davaya dışarıdan müdahil olmak isteyen sivil toplum kuruluşları da var. Olayın takipçisi olacağız.’ Sözleri ile davanın peşini bırakmayacağını ifade etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal