Dünya Devi Elektrikli Araç Üretimine Geçiyor!

Alman otomobil üreticisi Audi yaptığı açıklamada, 2033 yılından itibaren dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını duyurdu. CEO Markus Duesmann: 'Audi, elektrik çağına kararlı ve güçlü bir adım atmaya hazır.'

27.08.2021-15:16 - (Son Güncelleme: 27.08.2021-16:53) Dünya Devi Elektrikli Araç Üretimine Geçiyor!

Alman otomobil üreticisi Audi, otomotiv sektöründe elektrikli modellere ağırlık verilmesinin ardından 2033 yılına kadar dizel ve benzinli otomobil üretimini durduracağını duyurdu.

TAMAMEN ELEKTRİKLİ OTOMOBİL SATIŞINA GEÇİLİYOR

Otomobil devi şirket tarafından perşembe günü yapılan basın toplantısında, içten yanmalı dizel ve benzinli otomobili satışlarını sonlandıracağını belirterek 2033 yılından itibaren tamamen elektrikli araç üretimine geçileceğini duyurdu. Ayrıca satış sonrası arabaların yazılım programlarının yükselticeği belirtildi.

Elektrikli araçların sağladığı yararlardan birinin de yakıt tasarrufu olduğu biliniyor. Araç kullanımından kaynaklı karbon salınımının ise azalmasından büyük rol oynuyor. 2020 yılında elektrikli otomobil satışında 3 milyona ulaşıldı. Dolayısıyla piyasanın dev şirketlerinden biri olan Alman lüks otomobil üreticisi bu alana yöneldi. 


20'DEN FAZLA ELEKTRİKLİ MODEL TANITILACAK

Şirket CEO'su Markus Duesmann yaptığı açıklamada, Audi araçlarının bu yıl dizel veya benzinli modellerden daha fazla yeni elektrikli model piyasaya sürdüğünü belirtirken, 2025 yılına kadar şirketin 20'den fazla tamamen elektrikli model olacağını açıkladı. Duesmann, açıklamalarında ayrıca  ''Audi'nin son içten yanmalı motoru şimdiye kadar ürettiğimiz en iyi motor olacak'' dedi.  Şirketin 2025 yılına kadar 20 yeni e-tron olarak isimlendirilen elektrikli modellerini tanıtacağı da belirtiliyor. 

Audi şirketinin Dijitalleştirme Başkanı John Newman, araçların satışlarının iyi gideceği inancını taşırken otomobilleri test etmeye başladıklarını ve elektrikli otomobil sayısını artırmaya devam ettiklerini açıkladı. Ayrıca Başkan Newman ''Yapmak istediğimiz şey, satıcılar için müşteriye yeni değer kaynakları yaratmak. Bu anlamda bunun karlılığını satıcılarımızla paylaşmayı hedefliyoruz.'' şeklinde aktardı. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal