Ersun Yanal: ‘Beni Alırsanız Başınız Belaya Girer Demiştim’

Ersun Yanal, teknik direktörlük sürecinde tecrübe ettiği önemli zamanlardan bahsetti.

13.04.2020-09:40 - (Son Güncelleme: 13.04.2020-09:39) Ersun Yanal: ‘Beni Alırsanız Başınız Belaya Girer Demiştim’

Fenerbahçe’nin eski teknik patronu Ersun Yanal, katıldığı programda açıklamalarda bulundu.

‘MESAFEYİ KORUYARAK SALGIN SÜRECİNİ ATLATABİLİRİZ’

“Hem bizler hem ulusumuzun hem de dünyadaki tüm vatandaşların sosyal mesafe konusundaki duyarlılığı, katkısı, hepimizin nerede duracağı geleceğimiz açısından önemli. Ülkede ve dünyada birçok organizasyon durdu. Ancak insan ihtiyaçlarını karşılayacak birtakım çabalar gerçekleşiyor. Evdekal diyoruz. Kurallara saygılı bir şekilde uyalım. Herkesin birbirini koruması gerekiyor. Bu süreci, mesafeyi koruyarak atlatabiliriz.”

‘24-25 GÜNDÜR İZOLE DURUMUNDAYIZ’

“Evdeyim. Uzun süredir evdeyim. Zaten çok fazla sosyal mesafe bırakacak imkan yok. Ailemleyim. Yaklaşık 24-25 gündür tamamen izole durumunda yaşıyoruz. Ondan önceki günlerde de bu izolasyon devam ediyoruz. Bugün 25. günü doldurduk. Bu yeterli mi? Herkesin kurallara uyması gerekiyor. Bu beladan ancak böyle kurtulacağız.”

‘FUTBOLSEVERLİK DEĞİL, SONUÇSEVERLİK OLUŞTU’

“Futbolun elbette profesyonel tarafı var. Futbolun oynanması gereken bir tarafı olduğunu hep unutarak geldik. Bu futbol niye var? Futbolun var oluş temelindeki dokuyu kaybettik. Maalesef öyle bir sürece geldik ki, futbol kavga edilen ve kavgayla kendine çıkar elde eden birtakım odaklarla örtüşen, onların ortaya koyduğu tavrı kültür olarak geliştiren bir hal aldı. Taraftar fanatizmi destekleyen tutum fanatizmi var. Medya var, yönetenler var. Maalesef bu işten nemalanacak, bu işe yatırım yapıp kazanç sağlayacak kurumlar var. Mekanikleşti. Artık her şey sonuç severliğe dönüştü.”

‘ANKARAGÜCÜ BENİM DÖNEMİMDE ÖNEMLİ BİR SİVİL TOPLUM ÖRGÜTÜYDÜ’

“Ankaragücü'nde başkanımız Cemal Aydın'ın bize verdiği çalışma özgürlüğü çok önemliydi. Asla hiç müdahale görmedim. Sadece bir kez oldu. O da tatlı bir süreçti. Ankaragücü'nde heyecanlı bir süreç yaşadım. Ankaragücü'nde o günkü şartlarda 4. olmak, Türkiye Kupası finalinde kalmak önemli bir başarıydı. Ankaragücü benim dönemimde altyapısına önem veren, kendi kültür ve desteğine sahip olan, camiasına sahip çıkan önemli bir kurumdu. Önemli bir sivil toplum örgütüydü.”
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal