Ermenistan Protesto Devam Ediyor Ülke Geneline Yayıldı

Ermenistan'ın başkenti Erivan'da ermeni polisler, eski Devlet Başkanı Serj Sarkisyan'ın başbakan olmasına karşı eylem yapan protestocuları gözaltına aldı.

19.04.2018-14:29 - (Son Güncelleme: 19.04.2018-15:11) Ermenistan Protesto Devam Ediyor Ülke Geneline Yayıldı

Ermenistan'da parlamentonun eski Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın başbakanlığını onaylamasına tepki gösteren muhalif gruplar, protestoların 7. gününde yine sokaklara çıktı. Perşembe günü de yüzlerce gösterici, başkent Erivan'da bulunan hükümet binalarının girişi engelledi. Erivan'da polis Sarkisyan karşıtı eylem yapan protestocuları gözaltına almaya başladı. Parlamentonun eski Cumhurbaşkanı olan Serj Sarkisyan'ın başbakanlığını onaylamasına karşı tepki gösteren muhalif grup, hükümet binalarına girişi engelleyince polis ses bombası kullanarak müdahale etti.

''SARKİSYAN BAŞBAKAN OLMASIN''

Haber ajansları polisin protestoculara ses bombasıyla müdahale ettiğini ve ayrıca onlarca kişinin de gözaltına alındığı haberini verdi. Muhalif lider Nikol Paşinyan'ın çağrısıyla bir haftadır sokaklarda olan muhaliflerin attıkları slogan, "Sarkisyan Başbakan Olmasın"dı.

''ÜLKEDE BARIŞÇIL KADİFE DEVRİM BAŞLADI''

Parlamento, yapılan tüm protestolara rağmen Salı günü Sarkisyan'ın başbakanlığını onaylamıştı. Muhalif lider Paşinyan, Erivan'da yaptığı konuşma sırasında "Ülkede barışçıl kadife devrim başladı" ifadelerini kullanmıştı.

POLİS SES BOMBASI İLE MÜDAHALE ETTİ

40 bine yakın kişi karara tepki göstermek amacı ile başkent sokaklarına çıktı. Çarşamba günü ise bu sayı 3 katına çıktı ve yaklaşık 120 bin kişilik bir protestocu grubu haline geldi. Polis, dikenli telleri aşarak parlamento binasına girme teşebbüsünde bulunan protestoculara ses bombasıyla müdahale etti. Ülkenin ikinci büyük şehri Gümrü ve üçüncü büyük şehri olan Vanadzor'da da eylemciler sokaklara aynı şekilde döküldü.

SARKİSYAN 2008 YILINDA CUMHURBAŞKANI SEÇİLMİŞTİ

Devlet başkanlığı için azami süre olan iki dönemi tamamladıktan hemen sonra istifa eden Sarkisyan, iktidar partisi tarafından başbakanlığa aday gösterilmiş ve Sarkisyan'ın adaylığı sırasında Ermenistan Anayasası'nda değişiklikler yapılmış ve geniş yürütme yetkileri başbakana devredilmişti.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal