Enfes Yumurta Tatlısı Tarifi

Canınız tatlı çektiğinde bu arzunuzu bastıracak enfes bir tatlıya ne dersiniz? Hazırlaması oldukça pratik yumurta tatlısının nasıl yapıldığını ve gerekli malzemeleri sizin için derledik.

23.11.2019-09:33 - (Son Güncelleme: 23.11.2019-09:21)

Tatlıların içinde seçim yapamıyorsanız yumurta tatlısını muhakkak denemelisiniz. Nasıl yapıldığına gelin birlikte bakalım.

YUMURTA TATLISI TARİFİ

MALZEMELER:

2 adet yumurta, 8 yemek kaşığı yoğurt, 1,5 su bardağı un, 1 paket kabartma tozu

Şerbeti İçin:

2 su bardağı su, 2 su bardağı toz şeker, 4 damla limonun suyu

HAZIRLANIŞI: 

Şerbetini hazırlamak için, su ve şekeri bir sos tenceresinin içinde birleştirin ve şeker eriyene kadar karıştırın. Karışımı kaynaması için bırakın. 10 dakika yüksek ateşte kaynattıktan sonra 10 dakika kadar orta ateşte kaynaması için bırakın. Limon suyunu ilave edin ve 5 dakika kısık ateşte piştikten sonra ocaktan indirip oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Derin bir kaseye yumurtayı ilave  edin. Sonra çırpın.

Üzerine yoğurdu ilave edip tekrar karıştırın. Son aşamada un ve kabartma tozunu da katıp, pürüzsüz bir kıvam alana dek karıştırın. Geniş bir tavaya sıvı yağ katın ve yağı ısıtın. Isınmış olan yağa çay kaşığı yardımıyla hamurdan parçalar atın. Nar gibi kızaran yumurta tatlılarının, kevgir yardımıyla yağını süzdürerek havlu kağıda alın.Oda sıcaklığında soğuyan şerbete kızarttığınız hamurları katıp hemen şerbetten kevgir yardımıyla çıkarın. Ilık şekilde ikram edin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal