Enfes Yoğurt Çorbası Tarifi

Hem soğuk hem sıcak günlerde iyi giden, anne eli değmiş gibi bir ayran çorbasına ne dersiniz? Yapılması kolay lezzeti olay bu tarifi siz de sevdikleriniz için hazırlayabilirsiniz.

11.10.2019-09:42 - (Son Güncelleme: 11.10.2019-09:27)

Süzme yoğurt ile yapılan enfes bir yoğurt çorbasına ne dersiniz? Annenizin çorbasına çok benzeyen bu tarifi akşam yemeklerinizde afiyetle yiyebilrisiniz.

YOĞURT ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler; 6 su bardağı et suyu, 1 yemek kaşığı tereyağı, 1 çay kaşığı kırmızı biber, 1 tatlı kaşığı nane, 1 yemek kaşığı un, 1 adet yumurta, 2 çay bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz.

Yapılış aşaması; Et suyunu derince bir tencerenin içine aktarın ve kaynatın.
Çorbanın terbiyesini önceden hazırlamak için; un, yumurta, yoğurt, su ve tuz karışımını ayrı bir kasenin içinde çırpıcı ile karıştırın. Yumurtanın kesilmemesi için; kaynayan et suyundan terbiye karışımının içine azar azar ekleyip, hızlı hızlı karıştırın.

Böyle tüm terbiye karışımını çorbanın içine kattıktan sonra arada karıştırarak 15 dakika süreyle pişirin. Servisi için; tereyağını küçük bir tavanın içinde eritin. Kızgın yağa kırmızı toz biberi ve naneyi ilave edip, karıştırdıktan sonra ocaktan indirin. Kızdırılmış toz biberli tereyağı ile güzelce karıştırdıktan sonra sıcak şekilde ikram edebilrisiniz.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal