Kars Ketesi Tarifi

Kafkasların kapısı Kars’ın meşhur ketesini duydunuz mu? Hem tatlısı hem de tuzlusu yapılan bu lezzeti çok seveceksiniz.

Kars Ketesi Tarifi

Serhat Kars’ta yapılan ve Azerilerin daha çok tercih ettiği Kars ketesini denemek isterseniz buyrun. 

MALZEMELER

5 su bardağı un1 çay kaşığı kuru maya1 tatlı kaşığı tozşeker1 su bardağı ılık süt150 gr margarin1 yumurta1 tutam tuz

NASIL YAPILIR?

Unu derin bir kaseye eleyin. Yarım su bardağı kadarını bölüp kalanına tuz katın ve harmanlayın. Ortasını havuz şeklinde açın. Mayayı 1 fincan sütle ezip unun ortasına katın. Üstüne azıcık un serpip ılık mekanda maya kabarıncaya dek 10 dakika dinlendirin. Margarini eritin. 1 kaşık miktarında tepsiyi yağlayın. 2 kaşık kadarını bölün. Kalan yağ ve sütü una azar azar katıp yumuşak bir hamur yoğurun. Üstünü temiz bir bezle kapatıp ılık bir alanda 1 saat bekletin. Böldüğünüz 2 kaşık margarine yarım su bardağı unu katın. Kısık ateşte 4-5 dakika kavurun. Hamurdan 6 top hazırlayın. Her topun ortasını çukurlaştırıp kavrulmuş undan katın. Hamuru yuvarlayarak örtün. Ters döndürüp tepsiye koyun. Malzeme bitinceye dek işlemi devam ettirin. Üstüne çatal ucu batırarak birkaç yerinden delin. Çırpılmış yumurta sürüp evvelden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 30 dakika pişirin. Sıcak veya ılık olarak servis edin. Afiyet olsun.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

 

Yorum Yaz

Diğer Kadın Haberleri