Enfes Meyveli Sütlaç Tarifi

Eskiden anneannelerimizin elinin lezzetinin katarak hazırladığı sütlacı meyveli yapmaya ne dersiniz? Farklı bir lezzeti tadacağınız meyveli sütlacı sevdiklerinize sunmak için neyi bekliyorsunuz?

19.10.2019-09:36 - (Son Güncelleme: 19.10.2019-09:19)

Eskiden bu kadar çok tatlı çeşiti yokken ve ağzımızın tadı bu kadar bozulmamışken, büyüklerimizin hazırladığı sütlacı bayıla bayıla yerdik. Şimdi farklı bir aroma tarifle bu lezzeti size sunuyoruz. İşte meyveli sütlaç tarifi.

MEYVELİ SÜTLAÇ TARİFİ

Malzemeler; 3 elma, 1 su bardağı kırık pirinç, 1 Türk kahvesi fincanı nişasta, 2 su bardağı şeker, 1 portakalın suyu, 50 g kayısı, 50 g kuş üzümü, 10 bardak su, tarçın, fındık.

Yapılış aşaması; Elmaları soyduktan sonra rendeleyin. Elmaları ve yıkanan pirinçleri 10 bardak su ile beraber orta ısılı ocağa alıp, pirinçler yumuşayıncaya dek pişirin. Karışıma üzümleri ve doğradığınız kayısıları ekleyin. Pirinçler piştikten sonra suda eritilen nişastayı katın. Şeker ve portakal suyunu da ekleyip koyu bir kıvama gelene dek pişirin. Ocaktan indirdiğiniz sütlacı kaselere bölüp soğutun. Üstüne isteğe bağlı toz tarçın ve dövülmüş fındık serpiştirerek servis edin.

Afiyet olsun. 

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal