En Tehlikeli Kanser Sıralaması?

Kanser, eskiye oranla artık çok daha sık görülen bir hastalıktır. Günümüzde onlarca farklı türü vardır. Bunların büyük bir kısmında erken teşhis hayat kurtarır. Bazıları ise son derece sinsi olmasının yanı sıra çok zorludur. En tehlikeli kanser sıralaması sizin için haberimizde bulunuyor.

09.06.2020-11:42 - (Son Güncelleme: 09.06.2020-11:40) En Tehlikeli Kanser Sıralaması?

Kanser, eskiye oranla artık çok daha sık görülen bir hastalıktır. Günümüzde onlarca farklı türü vardır. Bunların büyük bir kısmında erken teşhis hayat kurtarır. Bazıları ise son derece sinsi olmasının yanı sıra çok zorludur. En tehlikeli kanser sıralaması sizin için haberimizde bulunuyor.

Kanser Nedir?

Çok sayıda kişi tarafından modern dönemin vebası şeklinde tanımı yapılan kanser, düzensiz hücre çoğalmasıdır. Vücudumuzdaki tüm organlarda görülebilir. Birden çok kanser türünün olmasından dolayı hem yaklaşım hem de tedaviler değişiklik gösterir. Aynı zamanda bazı kanser türleri daha hafif iken, bir kısmı çok daha zor geçer.

Kanser Tedavisi Nasıl Olur?

Kanser tedavisi; birden çok aşamadan oluşur. Her şeyden önce önemli olan iki nokta var. Bunlardan birisi teşhisin erken koyulması. Böyle durumlarda iyi bir sonuç almak daha kolay. Bunun yanı sıra iyi huylu kitle olması, bunun yeniden tekrar etmeyeceği anlamına gelir. Birden çok tedavi yöntemi vardır. İlaç bunlardan birisidir. Zaman zaman cerrahi bir müdahale gerekir. Ayrıca kemoterapi de söz konusu olabiliyor. Buna en iyi kararı verecek olan kişi bizzat doktorun kendisidir.

En Tehlikeli Kanser Türleri Hangisidir?

  • En tehlikeli kanser sıralaması listesinin başında pankreas kanseri geliyor. Genellikle belli bir yaştan sonra ortaya çıkmakta. En temel nedenlerinin içinde alkol ve sigara kullanımı geliyor. Bunun yanı sıra çok kilolu olan kişilerin de her daim risk grubu içinde olduğunu ifade etmek lazım. Son derece tehlikeli olan bu hastalığın en belirgin özelliği ise kilo kaybı ve iştahsızlık.
  • En tehlikeli kanser çeşitleri içinde bulunan mide kanseri son derece zorlu bir durumdur. Özellikle aile öyküsünde böyle bir durum olanların risk altında olduklarını hemen ifade edelim.
  • Tehlikeli kanser türleri içinde yer alan safra yolu kanseri, farklı birçok belirti ile ortaya çıkıyor. Bunların başında karnın sağ üst kısmında hissedilen ağrı, kilo kaybı, sarılık, iştahsızlık, şişkinlik geliyor. Böyle şikayetler söz konusu olduğu vakit ilk olarak fiziki muayene yapılıyor. Bunun sonrasında kan testleri, USG ve MR görüntüleme sistemleri kullanılıyor.
  • Yemek borusu kanseri son derece zorlu bir hastalıktır. Belirtileri içinde yeme güçlüğünün çekilmesi ilk sırada gelir. Bunun yanı sıra yutma sırasında çok büyük bir ağrı hissedilir. Aynı zamanda kilo kaybı da söz konusudur. Teşhisin koyulması endoskopi ile mümkündür.
  • Akciğer kanseri, gerek ülkemizde gerekse dünyanın geri kalanında en çok ölümle sonuçlanan hastalıkların başında gelmekte. Özellikle sigara içenlerin büyük bir kısmında görülüyor. Bundan dolayı önlemek basit. Belirtileri arasında uzayan öksürük, ses kısıklığı, kanlı balgam ilk sıralarda.

En tehlikeli kanser sıralaması içinde aynı zamanda cilt kanseri, beyin tümörü, testis tümörü de yer alıyor. Tüm bunların tedavisi söz konusudur. Önemli olan ise durumun erkenden teşhis edilmesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal