En erken oruç hangi il ve ilçede açılıyor? Orucu en erken neresi, hangi şehir açıyor?

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte birçok Müslüman oruç ibadetini yerine getiriyor. İmsak vakti girene dek sahurunu yapan Müslümanlar, akşam ezanının okunmasıyla başlayan iftar vaktine kadar da nefislerini terbiye ediyor. Peki, ülkemizde orucun ilk açıldığı il ve ilçe neresi? İlk iftar hangi şehirde yapılıyor?

04.04.2022-17:53 - (Son Güncelleme: 04.04.2022-17:53) En erken oruç hangi il ve ilçede açılıyor? Orucu en erken neresi, hangi şehir açıyor?

Bin aydan daha hayırlı olan Ramazan ayı 2 Nisan tarihinde başladı. Müslüman alemi için çok önemli bir yeri olan Ramazan'ın üçüncü gününde iftarın ilk yapıldığı şehrimiz de merak edilmeye başlandı. Peki, oruç ilk hangi şehirde açılıyor? İlk iftar hangi il ve ilçede yapılıyor?

İlk iftar hangi il ve ilçede yapılıyor?

Ülkemizde ilk iftarın yapıldığı illerimiz Iğdır ile Hakkari. Iğdır ile Hakkari'nin merkezinde bugün oruçlar saat 18:37'de açılacak.

Ülkemizde iftarın ilk açıldığı ilçeyse Hakkari Şemdinli'dir. Şemdinli'de iftar merkezden dört dakika daha önce açılıyor. Bugün Şemdinli'de akşam ezanı saat 18:33'te okunacak.

Iğdır'ın ilk iftarını yapan ilçesiyse Aralık'tır. Aralık'ta bugün akşam ezanı merkezden iki dakika önce yani 18:35'te okunacak.

 

Ramazanın son gününde ise Şemdinli ilçesinde akşam ezanı 18:57'de, merkezde ise 19:01'de okunacak. Iğdır merkezde ise son iftar ezanı saat 19:05'te okunurken, Aralık'ta saat 19:03'te okunacak.

Kadir Gecesi hangi güne denk geliyor?

Müslümanlar için Ramazan ayı kadar önemli olan Kadir Gecesi bu yıl 27 Mayıs tarihine denk geliyor. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal