Tapuda Yeni Dönem

Vergiler gerçek değer üzerinden alınacak. Tapuda farklı illerden alım-satım yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulması ve gayrimenkul envanterinin tamamlanmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüyor.

17.01.2020-15:58 - (Son Güncelleme: 17.01.2020-15:56) Tapuda Yeni Dönem

 

Vergiler gerçek değer üzerinden alınacak. Tapuda farklı illerden alım-satım yapılacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Taşınmaz Değerleme Sistemi'nin kurulması ve gayrimenkul envanterinin tamamlanmasına yönelik kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Yeni düzenleme 1 Ocak itibarıyla yürürlüğe girdi. Yeni sistemle birlikte gayrimenkullerin vergilendirilmesi, tapu harçları ve emlak vergilerinin gerçek değerleri üzerinden alınması sağlanacak. Değerleme hizmeti bedelinin bankaların uzman incelemesi ücretinin 400 lira civarında olması bekleniyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Bir binada birkaç değerleme olduktan sonra üç boyutlu haritalarla yine o değerlemeleri katına ve şerefiyesine göre genel müdürlüğümüz dağıtacak. Değerlemeler Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü ve SPK onaylı uzman incelemesi firmalarınca da yapılacak" dedi.

 

 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal