Emeklilerin aklında o bilmece var: SGK uzmanından kök maaş açıklaması! En düşük maaş asgari ücrete gelecek

Emeklilere verilecek olan ek zammı içeren düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandı. Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan ödemelerin 6-7 Şubat tarihleri arasında yapılacağını dile getirirken seçim öncesinde ek bir zam daha yapılacağı iddiası ortalığı karıştırdı. Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete’den konu hakkında önemli açıklamalar geldi. İşte detaylar…

04.02.2024-10:17 - (Son Güncelleme: 04.02.2024-10:17)

SSK ve Bağkur emekli maaşlarına yapılan ek zam düzenlemesi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın imzasıyla Resmi Gazete’de yayımlandı. Düzenleme kapsamında SSK ve Bağkur emekli zam oranı yüzde 49,25 olurken en düşük emekli maaşı 10 bin liraya çıkarıldı. 

SGK uzmanı Dilek Ete, seçim öncesinde bir ek zam daha yapılacağı iddasında bulunarak en düşük emekli maaşının asgari ücret seviyesine getirileceğini bildirdi. 

En düşük maaş asgari ücrete gelecek

Mynet’in haberine göre; Ete konu hakkında şu sözlere yer verdi:

Emekli Maaşı

"Daha önce de söyledik, Cumhurbaşkanı seçim konusunda oldukça başarılı. Geçen sene de biliyorsunuz mart seçimlerinden önce en düşük aylığı 7500 TL'ye taşıdı. Şimdi de en düşük aylığı en az asgari ücret seviyesine getirecekler."

"Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' dedi. Bunu nasıl dağıtacak bilmiyorum, belediye başkan adaylarına emekliler geçinemediklerini söylüyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme gelecek."

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal