Yarıyıl tatili sona eriyor: İkinci dönem yarın başlıyor

19 Ocak’tan bu yana devam eden yarıyıl tatili bugün sona eriyor. Yaklaşık 20 milyon öğrenci ikinci dönem için yarın sıra başında olacak. İşte detaylar…

04.02.2024-09:59 - (Son Güncelleme: 04.02.2024-09:59)

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yapılan açıklamada, okulların grip vakalarında yaşanan artış sebebiyle yarıyıl tatilinin uzatılacağı yönündeki haberler yalanlandı.

İki hafta süren yarıyıl tatili bugün itibariyle sona erecek. 20 milyon öğrenci yarından itibaren ikinci dönem için sınıflarındaki yerini alacak.

İki aylık yoğun temponun ardından, öğrenciler ikinci dönem ara tatiline 5 Nisan Cuma günü çıkacak. Tatilin ardından 15 Nisan'da öğrenciler, ikinci döneme kaldığı yerden devam edecek. İkinci dönemin sonunda 8'inci ve 12'nci sınıflar, Liselere Geçiş Sistemi kapsamındaki merkezi sınava girecek. Bu sınav 2 Haziran Pazar günü düzenlenecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı ise 8 ve 9 Haziran tarihlerinde yapılacak.

Okullar Yeni Dönem

YKS 2024 süreci belli oldu

TRT Haber’de yer verilen bilgilere göre; Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) katılacak öğrenciler, başvurularını 26 Şubat'a kadar gerçekleştirebilecek. Başvurular, ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden yapılacak. YKS kapsamında Temel Yeterlilik Testi, 8 Haziran'da uygulanacak; Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Yeterlilik Testi ise 9 Haziran'da yapılacak. Sınav sonuçları, 17 Temmuz'da açıklanacak. Adaylar, başvurularını kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM'nin internet sitesi veya mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebilecekler. 

Okullar ne zaman kapanacak?

2023-2024 eğitim öğretim yılı 14 Haziran Cuma günü sona erecek; 2024-2025 eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül Pazartesi günü başlayacak.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal