Emeklilere bir ek zam müjdesi daha: Ekonomi uzmanı tarih vererek açıkladı

Milyonlarca emekli için bir ek zam müjdesi daha geldi. Ekonomi uzmanı Yaprak Hırka Yıldız, tarih vererek emekli maaşına zam gelebileceğini ifade etti. İşte detaylar…

19.02.2024-10:27 - (Son Güncelleme: 19.02.2024-17:35)

Emekli maaşına yapılan yüzde 49,25 oranındaki zam sonrası bu kez bayram ikramiyesine yüzde 50 zam yapıldı ve yeni ödemeler 3000 TL oldu. Şimdi ise emeklilerin maaşlarının daha da iyileştirilmesi amacıyla yeni bir ek zam yapılacağı iddiası gündemi sarstı.

Emeklilere ek zam müjdesi

TGRT Haber Ekonomi editörü Yaprak Hırka Yıldız'ın Cem Küçük'le Günaydın Türkiye programında verdiği bilgilere göre, emeklilere yapılacak ek zamın tarihi açıklandı. Yıldız, programda 1 Nisan 2024 tarihinde emeklilere ek zam öngörüsü olduğunu belirtti. Aynı zamanda, bayram ikramiyeleri konusunda da açıklama yapan Yıldız, EYT'lilerin bayram ikramiyesinden faydalanabileceğini ifade etti.

Emekli Ek Zam

Emeklilere yönelik iki müjdeli haber geldi. Yaprak Hırka Yıldız'ın TGRT Haber'de Cem Küçük'le Günaydın Türkiye programında paylaştığı bilgilere göre, 1 Nisan'da emeklilere yapılacak ek zamın yanı sıra, bayram ikramiyesi de duyuruldu. Emeklilere 1 Nisan'da öngörülen ek zamın yanı sıra, bayram ikramiyesi olarak 3 bin lira ödeme yapılacak. Yıldız, Nisan ayında emeklilere yönelik artan zam beklentisi olduğunu ve özellikle en düşük emekli maaşlarına yapılacak iyileştirmenin takip edildiğini belirtti.

Gelecek olan ek zammın oranının ise ne kadar olacağı henüz netleşmedi.

Kürşat Muratcan Kılıç
kursat@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal