Emekliler Ülkesi San Marino!

Dünyanın en küçük ülkelerinden olan San Marino’nun dört tarafı İtalya ile çevrili… Dünyanın en küçük ülkelerinden olan bu cumhuriyetin tarihi de çok eskiye dayanıyor. Ülkeni yüzlerce yıllık yapıları oldukça ilgi görüyor.

16.09.2021-14:38 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-14:38) Emekliler Ülkesi San Marino!

San Marino, nüfus olarak bakıldığında Avrupa'nın en küçük ülkelerinden biri olma özelliğini taşıyor. San Marino’da 33 bin kişi yaşıyor. Ülke, geçen yıl 80 binden fazla turist misafir etti. San Marino’da Orta Çağ'dan kalmış olan yapılar hala ayakta duruyor.  Ülke, vatandaşlarının iki katı turisti misafir ediyor.

SAN MARİNO VATANDAŞLARININ İKİ KATI KADAR TURİST AĞIRLIYOR

Roma İmparatorluğu zamanında burada işkence gören Hristiyanlar kaçarak San Marino’daki dağlık ve ulaşımı o zamana göre zor olan bu alana sığınıyor. San Marino, en fazla bu yönüyle turistlerin ilgisini çekiyor. Açıklanan resmi verilere göre ise yabancı turist oranından en fazla artış gösteren ülkelerden biri. 2019 yılında açıklanan verilerine bakıldığında,  Avrupa kıtasında turist sayısını en çok arttıran ülkeler unvanını Türkiye’yle paylaşıyor.


UNESCO LİSTESİNDE BULUNUYOR

San Marino, UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde bulunuyor. Ancak, ülkede yeni tesis kurulacağı konusuyla birlikte birtakım kısıtlamaların da bulunduğu hesaba katıldığı zaman önümüzdeki zamanlarda problem yaşayabileceği öngörülüyor.


ÜLKENİN DÖRT BİR YANI İTALYA İLE ÇEVRİLİ

Ülkedeki kalenin yanında, birçoğu Orta Çağ yapısı bulunduran sokakları San Marino'nun en dikkat çeken özelliklerini oluşturuyor. Tamamıyla İtalya ile çevrili olan San Marino’ya en fazla turist yine buradan geliyor. San Marino sınırlarında herhangi bir havaalanı bulunmuyor. Ülkeye gidebilmek için İtalya topraklarından geçmek gerekiyor. San Marino'ya gitmek isteyenlerin en fazla tercih ettikleri rota ise İtalya'nın Rimini kentindeki Federico Fellini Havaalanı. San Marino birçok ülkeye vize uygulamıyor. Ancak, ülkeye girebilmek için İtalya'dan geçmek zorunda olunduğundan Schengen vizenizin bulunması gerekiyor. San Marino, Avrupa Birliği'ne üye olmamasına rağmen resmi para birimi olarak Euro'yu kullanıyor. Ana dili İtalyanca olan ülkede, turistlerin yoğun ziyarette bulunmalarıyla etkileşime sebep olunması sayesinde İngilizce de konuşuluyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal