Kenya'da Kuraklık: 2,1 Milyon Kişi Açlık Tehlikesi İle Karşı Karşıya!

Kenya’da kuraklık nedeniyle 2,1 milyon kişi açlık tehlikesi ile karşı karşıya kaldı. Ülkede daha öncede çekirge istilası yaşanmıştı.

16.09.2021-14:28 - (Son Güncelleme: 16.09.2021-15:35) Kenya'da Kuraklık: 2,1 Milyon Kişi Açlık Tehlikesi İle Karşı Karşıya!

Afrika’da doğa olayları normal şartlar altında yoksullukla mücadele eden halkın çilesini ikiye katlıyor. Kenya’ da yaşanan çekirge istilaları ve sellerin ardından karşılaştığı kuraklık nedeniyle ülkede 2,1 milyon kişi aç kalma tehlikesi ile burun buruna geldi.

KENYA’DA KURAKLIK YÜZÜNDEN 2,1 MİLYON İNSAN AÇ KALABİLİR

Birleşmiş Milletler (BM), Gıda ve Tarım Örgütüne (FOA) çekirge ile mücadele etmek amacıyla gerekli olan maddi desteğin 38 milyon dolar olduğunu kaydetti. Çekirgelerin yarattığı tehlikeye yer veren FOA, hayvanların sadece 24 saatte 35 bin insana yetecek kadar gıda tükettiğini dile getirdi. Kenya’ da yaşanan çekirge istilaları ve sellerin ardından karşılaştığı kuraklık nedeniyle ülkede 2,1 milyon kişi aç kalma tehlikesi ile burun buruna geldi. Afrika’da doğa olayları normal şartlar altında yoksullukla mücadele eden halkı daha da fazla korkutuyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal