Kenya'da Asgari Ücret Ne Kadardır?

Ülkelerin asgari ücretleri pek çok insanın dikkatini çeken konular arasında yer alıyor. Yaşam koşullarının düşük olduğu bilinen Kenya'da asgari ücret ne kadar?

08.02.2021-14:51 - (Son Güncelleme: 08.02.2021-14:51) Kenya'da Asgari Ücret Ne Kadardır?

Çalışma koşulları ve asgari ücreti ile merak edilen ülkeler arasında Kenya gelmektedir. Kenya'da yaşam koşulları nasıldır? Kenya'da asgari ücret ne kadardır?

KENYA'DA ASGARİ ÜCRET NE KADARDIR?

Doğu Afrika ülkeleri içerisinde gelişmemiş ülkelerden bir tanesi de Kenya. Kenya'da asgari ücrete zam son olarak 1 Mayıs’ta yapıldı. Yapılan %18 zam ile birlikte son asgari ücret miktarı 133,95 dolara gelmiştir.

1 doların 100 Kenya Şili’ne eşit olduğu ülkede 1 Euro ise 116,94 Kenya Şili’ne eşittir. 1 Türk Lirası ise 15,17 Kenya Şili’ne eşittir.

KENYA'DA ÇALIŞMA ŞARTLARI

Kenya son yapılan araştırmalar ile birlikte çalışılması en riskli ülkeler sıralamasında 7. sırada yer almaktadır. Yüksek Seviyeli Risk İçeren Bölge statüsünde olan Kenya’da gerek altyapı sistemlerinin yetersiz olması gerekse rüşvet gibi işlemlerin çok olması nedeni ile çalışılması sorunlu ülkeler arasında yer alıyor. 

Ülkede işçinin hastalanması veya ölmesi durumları için yasalar bulunmazken çalışanın hakları korunuyormuş gibi gözükse de ülkede ki işçilerin haklarının en az gözetildiği ülkelerden bir tanesidir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal