Elon Musk’tan Uçağının Konumlarını Sosyal Medyada Paylaşan Öğrenciye 5 Bin Lira Teklif Etti!

Elon Musk’ın uçağını izlemek için algoritma geliştiren ve konumlarını sosyal medya hesabından paylaşan üniversite öğrencisine hesabını kapatması için 5 bin dolar lira para teklifinde bulundu.

31.01.2022-18:05 - (Son Güncelleme: 31.01.2022-18:05) Elon Musk’tan Uçağının Konumlarını Sosyal Medyada Paylaşan Öğrenciye 5 Bin Lira Teklif Etti!

Florida Üniversitesi’nin birinci sınıf öğrencisi olan Jack Sweeny, iş insanı Elon Musk’ın algoritma geliştirdiği özel jetini izlemek için bir algoritma geliştirdi. 19 yaşındaki Jack Sweeny, geliştirdiği algoritma sayesinde aldığı konum bilgilerini sosyal medya hesabından paylaşmasının ardından Musk, söz konusu olayla ilgili ‘güvenlik endişesi’ duyduğunu ifade etti. 

BEŞ BİN DOLAR TEKLİFİ REDDETTİ

Söz konusu olayla ilgili açıklamalarda bulunan Musk, ‘Bir deli tarafından vurulma fikrinden hoşlanmıyorum’ diyerek üniversiteli gencin sosyal medya hesabını kapatmasını için 5 bin dolar para teklifi etti. Üniversite birinci sınıf öğrencisi Sweeny ise, ‘Uçağının takip edilmesinin Musk'ın ne iş yaptığını ortaya çıkaracağını biliyordum’ ifadelerine yer verdi. Sweeny yaptığı açıklamalarıyla milyarder iş insanı Musk’ın kendisine 5 bin dolar teklifi ettiğini ancak kendisinin sosyal medya hesabını kapatmak için verdiği parayı reddederek 50 bin dolar para istediğini dile getirdi.

50 BİN BOLAR İSTEDİ

Sweeny, açıklamalarında ayrıca iş insanı Musk’tan istediği 50 bin dolar para teklifini kabul edene kadar uçağı için oluşturduğu algoritmaya devam edeceğini belirterek insanların bu durum karşısında oldukça ilgili olduğunu belirtti. 

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal