Elon Musk Bitcoin'in Kurucusunun İsmini Açıkladı!

Elon Musk yine kripto para piyasasına yön verdi. Dogecoin manipülasyonuyla sürekli gündemi meşgul eden Musk, büyük bir bomba patlattı. Musk, Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun gerçek ismini açıkladı. Peki, Nick Szabo kimdir?

29.12.2021-17:20 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:46)

Satoshi nakamoto 2008 yılında Bitcoin White Paper'ını yazdığından beri, insanlar tarafından bir kült haline gelmiş durumda. Milyonlarca insan binlerce defa bazı insanları Satoshi Nakamoto olarak medyaya lanse etti. Lakin kendisinin gerçek kimliği henüz bulunmuş değil. Takma ismiyle internet bloglarında yazılar yazan ve 2010 yılında bir anda ortadan kaybolan Nakamoto, Bitcoin'in popüler yatırım aracı olmasından beri daha da gizemli hale gelmiş durumdadır.

ELON MUSK BITCOİNİ ÇIKARTAN KİŞİNİN GERÇEK KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Elon Musk dünyanın en zengin insanı olması bir yana, kripto para spekülatörü olduğunu bilmeyen kalmadı. Dogecoin ve Floki Coin gibi meme paraları yaptığı paylaşımlarla yükselten Musk, Nakamoto'nun kimliğini açıklamış olabilir. Katıldığı yayında Musk, Bitcoin piyasa sürülmeden önceki fikirler incelendiğinde Nakamoto'nun kim olduğunu öğrenebilirsiniz açıklamasında bulundu. Musk'a göre Nick Szabo'nun teorileri, dünyanın bir numaralı kripto parasının yaratılması için temel anlama sahip. Nick Szabo'nun fikirlerinin paranın yaratılış aşamasında en önemli hale kaynak olduğunu belirten Musk, Szabo'nun Nakamoto iddialarını reddetmesini umursamıyor.


NICK SZABO KİMDİR?

Asıl adı Nicholas Szabo olan Macar asıllı ABD vatandaşı, 90ların sonu ve 2000lerin başında kripto paranın öncüsü sayılacak çalışmalar yapmasıyla biliniyor. 1989 yılında Washington Üniversitesi'nin bilgisayar bilimi bölümünden mezun olan Szabo, akademide öğretmenlik görevini üstleniyor.

Nakamoto spekülasyonlarının en büyük nedeni olarak Bitgold'un 1998 yılında Szabo tarafından yaratılmasıdır. Merkeziyetsiz bir mekanizmaya sahip olan Bitgold, Bitcoin mimari için öncü niteliği taşıyor. Kriptonik bulmacaları çözme üzerine kurulu olan bu para, her bulmaca çözümünde yatırımcısı yeni bir challange'a yönlendiriyor. 


Szabo uzun zamandır Nakamoto iddialarını reddediyor. Nakamoto uzun listesinde en üst seviyede bulunan Szabo, 2008 yılında Bitcoin tarzı bir para yapma isteğinin olduğunu açıkladığı belirtiliyor. 2014 yılında dilbilim araştırmacıları, Szabo ve diğer potansiyel yaratıcının yazılarını Nakamoto'nunkilerle inceledi. Sonucunda Nakamoto'ya en çok benzeyenin Szabo'nunki olduğu ortaya çıktı.

DAVALIK OLDULAR

Geçtiğimiz aylarda vefat eden David Kleiman'ın ailesi, Craig Wright'a dava açtı. Sebebiyse ikilinin iş arkadaşı olması ve ortak varlıklarının incelenmesinin istenmesiydi. İncelenmesi istenen varlığın 1 milyon adet Bitcoin olduğu konuşuluyordu. Nakamoto'nun 1 milyon Bitcoin'e sahip olması, bu konuyu ciddi bir hale getirmişti. Kleiman ailesinin ikilinin ortak şekilde Bitcoin'i kurduğu iddiası mahkeme tarafından yapılan incelemeler sonrası reddedilmiştir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal