Bitcoin'in Gizemli Kurucusu Satoshi Nakamato Kimdir, Serveti Ne Kadar?

Bitcoin'in kurucusu Satoshi Nakamoto'nun kimliği hakkında açılan dava sonuçlandı. Karar herkesi şok etti.

15.11.2021-17:23 - (Son Güncelleme: 14.02.2022-11:36) Bitcoin'in Gizemli Kurucusu Satoshi Nakamato Kimdir, Serveti Ne Kadar?

Bitcoin 68 bin dolara kadar çıktı ve şu an en merak edilen konu bu kripto parayı kim buldu? Bitcoin'in kurucusu kimdir? Bu hala bir gizem. Satoshi Nakamoto 2009 yılında Bitcoin'i kurdu kurmasına ama gerçek kimliği hala bilinmiyor. Satoshi Nakamoto'nun takma isim olduğu biliniyor. Ama kurucunun nereli olduğu hala bir muallak. Hatta bir kişi olmadığı bile üzerinde düşünülen bir fenomen haline gelmiş durumda. 

ETHEREUM'UN KURUCUSU SATOSHI'NIN KİMLİĞİNİ AÇIKLADI

Anonimlik üzerinde sürekli kafa yoran Buterin'e göre Nakamoto'nun yaptığı en iyi şey Bitcoin iken, ikincisi de ortadan kaybolmasıdır. Kim olduğu hakkında soru sorulduğunda ilk başta Buterin 4 kişi arasında kaldı. Craig Wright, Charles Hackinson, Elon Musk ve blueberrry adlı bir kullanıcıdan blueberry adlı isimsiz kişiyi seçti. İsimsiz kişinin ismini de açıklayan Buterin, Hal Finney'in Satoshi Nakamoto olabileceğini açıkladı. Hal Finney, 2014 yılında ALS hastalığa bağlı olarak hayatını kaybetti.

SATOSHI NAKAMOTO BULUNDU MU?

Bitcoin mucidi olarak bilinen kişi bulunmuş olabilir. Bir süre önce vefat eden David Kleiman'ın ailesi, Craig Wright adlı birine dava açtı. Sebebiyse Avustralya'da yaşadığı bilinen ve Bitcoin'in geliştirilmesine yardımcı olan insanlardan biri olması. İkili iş arkadaşıymış ve ortak varlıkları incelenmesi gerektiğine dair fikirler devam ediyor. İncelenecek olan ortak varlıksa Satoshi Nakamoto'ya ait olduğu bilinen 1 milyon adet Bitcoin. Bu kadar Bitcoin'in piyasa değeri 35 milyar dolar.  


MİLYONLARCA BITCOIN'İ VAR

David Kleiman'ın ailesi, ikisinin ortak olduğunu iddia ediyor. David Kleiman'ın ailesi, "Kanıtların, bir milyonun üzerinde Bitcoin oluşturmak ve çıkarmak için bir ortaklık olduğunu göstereceğine inanıyoruz.” sözleriyle konuya açıklık getirdi. Craig Wright'ın avukatıysa aynı fikirde değil. Yaptığı açıklamada "Mahkemenin bir ortaklık içinde olduklarını gösterecek veya kaydedecek hiçbir şey bulmayacağına inanıyoruz." açıklamalarında bulundu. Craig Wright da David Kleiman'ı Satoshi Nakamoto olarak tanımlamıştı.


SATOSHI NAKAMOTO KİMDİR?

İlk blok zincirini tasarlayan Satoshi Nakamoto'nun kim olduğu hala bilinmiyor. Satoshi Nakamoto ilk olarak 2008 yılında internette adı geçti. Bitcoin makalesini yazarak adını duyuran Nakamoto'nun makalesi hala bulunabilir. Nakamoto Bitcoin'i 2010 yılına kadar geliştirmeye devam etti. Birçok kişi sosyal medyada kendini Satoshi Nakamoto olarak adlandırsa da hiç kimse bu iddiaları doğrulayamadı.

SATOSHI NAKAMOTO SERVETİ NE KADAR?

Bitcoin ortaya çıktığında madencilik yapan insan sayısı bir elin parmaklarını geçmiyordu. İlk madencilik yapanlardan biri olduğu düşünüldüğünde Satoshi'nin elinde ne kadar para olduğu tahmin edilebilir. Satoshi Nakamoto'nun serveti 1 milyon Bitcoin, yani 64 milyar dolardır.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal